Actualitat

S’estrena la nova Bicipalma

Palma, 29 de desembre de 2022.- L’Ajuntament de Palma ha presentat avui la posada en marxa de la nova Bicipalma que, des d’avui es reprèn el seu servei amb un nou sistema després d’haver estat inoperatiu durant 40 dies. En aquesta primera fase que s’inicia ara estaran operatives les 37 estacions de Bicipalma que corresponen amb les de l’antic sistema.

L’SMAP ja ha completat els tràmits perquè la meitat dels antics usuaris disposin aquests dies del PIN que permet accedir a través de l’APP de Bicipalma. El procés d’alta de la resta d’antics usuaris s’anirà completant fins a arribar als prop de 1800 usuaris vigents durant les setmanes vinents, de forma gradual.

Quan el sistema estigui complet hi haurà el triple de bicicletes i d’estacions i s’haurà arribat més enllà de la via de cintura.

A partir de la segona quinzena de gener s’obrirà el termini perquè els nous usuaris puguin descarregar-se l’APP i començar a emprar el nou sistema.

Creixement fins arribar a 85 estacions de forma gradual

La nova Bicipalma ja disposa des d’avui de 37 estacions operatives i la intenció és continuar a partir d’ara sumant noves estacions fins a arribar a les 85 estacions planificades amb 930 bicicletes noves (270 elèctriques i 660 mecàniques).

Així, s’estan iniciant les obres civils per poder implantar estacions noves a punts com el carrer Joan Miró o a les piscines de Son Hugo. L’estació de Son Hugo, que ja està avançada, serà la primera de les noves que es posarà en marxa durant la primera setmana de gener.

A partir de la segona quinzena de gener s’obrirà el termini perquè els nous usuaris puguin descarregar-se l’App i començar a emprar el nou sistema.

El projecte de la nova Bicipalma, que ha estat finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea inclosos dins el fons de Recuperació, Transformació i Resiliència  fou adjudicat a l’empresa NextBike per un import de 2.991.220 euros.

Des del passat 20 de desembre Bicipalma ha contactat amb tots els usuaris antics que estaven d’alta per informar-los del nou enllaç web per donar-se d’alta. En aquest sentit, es realitzen algunes comprovacions com l’empadronament a Palma i s’emplena un formulari que permet activar el compte d’usuari en el nou sistema de Bicipalma. L’alta definitiva es duu a terme quan l’usuari rep un PIN que permet iniciar la sessió i agafar una de les bicicletes.

Nous models de bicicletes

Cal recordar que les noves bicicletes de Bicipalma són un model Smart Bike 2.0 que en el cas del model elèctric té una autonomia d’entre 60 i 80 quilòmetres.

La implantació de la nova Bicipalma es completarà en diferents fases. Així, a partir de gener i durant febrer s’ha previst instal·lar fins a 72 estacions i entre març i la resta de primavera es completarà la instal·lació de les 85 estacions que permeten que aquest servei públic de bicicletes arribi a 20 barris més de Palma.

Objectius UE

La Unió Europea té com a prioritats la digitalització, convertir-se en el primer continent climàticament neutre (Pacte Verd), crear un entorn d’inversió més atractiu i llocs de feina de qualitat (una economia al servei de les persones), la defensa i promoció dels valors de la UE i reforçar la democràcia davant ingerències externes. És a dir, construir una Europa més verda, digital i resilient. Link per a més informació: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024_es.

Els projectes inclosos dins de la convocatòria del ministeri tenen com a objectiu la transició ecològica, la transformació digital, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere.

  • Tota la informació: https://www.bicipalma.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *