Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Gala dels Premis Ciutat de Palma evocarà la importància de la cultura en el futur de la ciutat

Palma, 11 de gener de 2023.- L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma, encapçalada pel tinent de batle, Antoni Noguera, ha anunciat els detalls de la Gala d’Entrega dels Premis Ciutat de Palma que servirà per conèixer les guanyadores i guanyadors de les diferents categories. La gala dels Premis Ciutat de Palma tindrà dos protagonistes: d’una banda, els premiats, tant els actuals i com els antics guanyadors i, d’altra, la mateixa ciutat de Palma en la seva relació amb la cultura.

Noguera ha declarat que “enguany la gala vol homenatjar els guanyadors i projectar l’objectiu de fer de la cultura un valor universal que arribi a tots els ciutadans i ciutadanes de Palma”.

Antoni Noguera:enguany la gala vol homenatjar els guanyadors i projectar l’objectiu de fer de la cultura un valor universal que arribi a tots els ciutadans i  ciutadanes de Palma

La gala traslladarà de manera evocadora la importància de la cultura en el futur de la ciutat, dins un projecte de desenvolupament participatiu, inclusiu i sostenible. La finalitat és encoratjar els assistents i espectadors, transmetent un valor de lluita comunitària perquè la cultura sigui un dels eixos del desenvolupament sostenible de la ciutat, al mateix nivell d’altres aspectes que tradicionalment es tenen en compte i sovint es posen per davant. Un horitzó comunitari i connectat, pel qual cal el lideratge dels responsables i artífexs de la cultura, però també la participació de tots els habitants de Palma.

La gala dirigida per Núria Abad i Marta Hierro serà presentada per l’actriu Caterina Alorda. Durant l’entrega de premis es comptarà amb l’actuació musical d’Aina Tramullas que interpretarà “Per poder-te cantar” una cançó que dona nom al seu primer EP en solitari. Una peça alegre i fresca, que s’inspira amb les persones del voltant de l’artista.

També us podrà gaudir de l’actuació de la companyia de Dansa Eulàlia Bergadà, que presentarà un espectacle de nova creació, “Opening for a Cultural Heartbeat”, ideat per formar part de la gala de la presentació dels ‘Premis Ciutat de Palma’ de l’any 2022. L’espectacle pretén fer ús de la dansa, la música electrònica, la paraula i el cant, per crear actes performatius que radiquen en fer un pas més enllà del discurs oficial i polític sovint present en molts esdeveniments del sector artístic.

La llista de guardonats es coneixerà a la Gala d’Entrega de Premis que es celebrarà al Teatre Principal el Dia de Sant Sebastià

L’acte d’entrega de premis es celebrarà al Teatre Principal la pròxima Diada de Sant Sebastià, dia 20 de gener.

Les 10 categories que formen part dels Premis Ciutat de Palma 2022 són:

Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la (dotat amb 26.000 euros i l’edició de l’obra guanyadora)

Premi Ciutat de Palma Joan Alcover de Poesia: dotat amb 12.000 euros i l’edició de l’obra guanyadora)

Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert d’Arts Visuals (dotat amb 12.000 euros)

Premi Ciutat de Palma de Còmic (dotació de 10.000 euros i l’edició de l’obra guanyadora)

Premi Ciutat de Palma Bonet de Sant Pere (dotació de 6.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Margaluz d’Arts Escèniques (dotació de 6.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Maria Forteza d’Audiovisuals (dotació de 4.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Montserrat Casas d’Investigació (dotació de 6.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme (dotació de 3.000 euros)

Premi Ciutat de Palma Caty Juan de Corral de Patrimoni Gastronòmic (dotació de 3.000 euros)

Els Premis Ciutat de Palma 2022 ha tingut un gran èxit de participació, enguany s’han  presentat  1173 treballs en les diferents categories.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email