Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Festival Jazz Palma oferirà activitats gratuïtes per a tots els públics

Palma, 26 de gener 2023.- El Festival Jazz Palma oferirà activitats gratuïtes per a tots els públics. L’Àrea de Cultura, encapçalada pel tinent de batle Antoni Noguera, ha anunciat una desena d’activitats a fora dels llocs habituals amb l’objectiu de treure el festival al carrer i apropar el jazz al gran públic.

En aquest sentit,  destaca  Umoja,  l’activitat per a tota la família, que dins  el marc de festival, es podrà veure el matí del dia 11 de febrer a la Biblioteca Municipal Josep Maria Llompart. Umoja és un espectacle de contes, percussió i dansa amb molt de valors. De la mà de Victor Eguriase Uwagba mostra la tradició oral africana complint la seva funció tant a l’Àfrica com també a Mallorca: educar en valors, fent-nos veure la importància de la solidaritat, la convivència, la igualtat, la no-violència i el respecte cap al medi ambient.

Antoni Noguera: “la voluntat de l’àrea és apropar a la ciutadania la música jazz mitjançant activitats complementàries obertes a tothom i que surtin també fora del centre de la ciutat”.

El tinent de batle de Cultura s’ha referit a “la voluntat de l’àrea d’acostar a la ciutadania la música jazz mitjançant activitats complementàries obertes a tothom i que surtin també fora del centre de la ciutat”. En aquest sentit, i complint l’objectiu de descentralitzar les programacions culturals, el festival comptarà amb dos vermuts-jazz: un el diumenge 12 de febrer a la plaça de Pere Garau i l’altre el 19 de febrer a la plaça de Monsenyor Mairata de Son Sardina. Així mateix, el festival s’uneix un any més amb el cicle de literatura “Febrer Negre” i programa un concert al Passatge de Joan XIII als Geranis.

De la programació a espais públics cal destacar la cercavila que recorrerà el centre de la ciutat el divendres dia 10 de febrer i el concert de Monkey Doo amb Simfovents Palma, la banda municipal de música de Palma.

L’edició de 2023 oferirà a més de cartell oficial, una desena d’activitats complementàries.

Cal recordar el treball per a la inclusió social a les programacions de l’Àrea de Cultura: a través de la plataforma Apropacultura es poden sol·licitar entrades gratuïtes per a col·lectius vulnerables i entitats socials. En aquests moments ja estan reservades més de 50 butaques del Festival Jazz Palma a través d’aquesta plataforma.

Una altra de les iniciatives que durà a terme l’àrea de Cultura conjuntament amb les principals tendes de discos de Palma és regalar bosses i entrades del festival per la compra de discos. Les botigues que participen d’aquesta promoció són Espai Xocolat, Viniloteca i Maisvinilo.

D’altra banda, les biblioteques municipals de Palma també col·laboren amb la promoció del festival amb una exposició bibliogràfica a la biblioteca Josep Maria Llompart entorn de la temàtica del jazz. Les persones que agafin en préstec llibres d’aquesta selecció, a partir de dia 1 de febrer, rebran una entrada doble per a un dels concerts del festival.

L’Àrea de Cultura amb la col·laboració en les biblioteques municipals i les botigues de discos de Palma també regalaren entrades del festival.

Noguera també ha explicat que “el Festival Jazz Palma és una magnífica oportunitat per gaudir d’un cartell de primer ordre d’aquest estil musical a la nostra ciutat”.

El recuperat festival, que havia caigut del cartell cultural palmesà durant 20 anys , va reeixir a partir de la iniciativa de l’àrea de Cultura encapçalada per Noguera. Quatre anys després el festival torna a consolidar-se com tot un referent musical a la nostra ciutat. En paraules de Noguera “no es tractava, tan sols, de recuperar el Festival, sinó d’apropar-lo a la ciutadania i altres espais. La música dels grups de jazz ha arribat als barris de Palma, s’ha fet una feina per a donar-la a conèixer”

En relació amb el cartell d’aquesta quarta edició el festival torna a fer una aposta per portar a la nostra ciutat un ampli ventall dels diferents estils jazzístics amb referents estatals i internacionals. Entre d’altres destaquen el concert inaugural que serà a càrrec Yazz Ahmed, una increïble trompetista, compositora i productora. El seu àlbum, La Sabotuse (Naim Records, 2017), va obtenir el premi Àlbum de Jazz de l’Any a la revista The Wire i va aconseguir atenció més enllà del món del jazz. Aquest concert es celebrarà al Teatre Municipal Xesc Forteza dia 10 de febrer a les 20 h.

Més informació i programa complet a:

https://www.palmacultura.cat/ficha.php?Cod_not=10560

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email