Actualitat

MÉS per Palma aposta per barris i pobles de proximitat i dels 15 minuts per viure i conviure i per fer comunitat

Palma, 04 de febrer de 2023.- MÉS per Palma ha iniciat aquest dissabte 4 de febrer al barri d’Arxiduc-Plaça de Toros-Son Oliva les paradetes informatives per explicar les propostes electorals per als barris i pobles de Palma. El partit ecosobiranista aposta per barris i pobles de proximitat que doni respostes a les diferents crisis i a les necessitats de les persones que hi viuen i per la ciutat dels 15 minuts.

“El barri o poble ideal que imaginam a MÉS per Palma és aquell que es preocupi per la seva gent i no només per qui arriba en avió o creuer”, ha explicat la cap de llista de MÉS per Palma a les pròximes eleccions municipals, Neus Truyol. “Barris i pobles per conviure. Barris i pobles per fer comunitat”, ha assegurat.

Neus Truyol: “el barri o poble ideal que imaginam a MÉS per Palma és aquell que es preocupi per la seva gent i no només per qui arriba en avió o creuer. Barris i pobles per viure i conviure. Barris i pobles per fer comunitat”.

En aquest sentit, el número 2 de la formació ecosobiranista a Palma, Miquel Àngel Contreras ha explicat que MÉS per Palma aposta per barris i pobles “que cobreixin les necessitats quotidianes de les persones que hi viuen, que estiguin dotats de les infraestructures, equipaments i serveis bàsics, on hi hagi comerç de proximitat i on es fomenti les relacions entre veïnats i veïnades”.

Així, MÉS per Palma aposta per barris i ciutats de proximitat que doni respostes a les diferents crisis climàtica, social i econòmica i a les necessitats de persones que hi viuen com l’aposta per l’urbanisme amb perspectiva de gènere, la mobilitat sostenible i espais verds, equipaments educatius, culturals i de lleure, espais per a gent gran, la protecció de l’habitatge o mesures de seguretat mitjançant el reforç de la figura de policia de barri. També per la ciutat dels 15 minuts, garantint que tothom disposi d’espais lliures verds, d’un centre de salut, de l’escola, el centre de dia, la biblioteca o el casal de barri amb desplaçaments de menys de 15 minuts des del mateix domicili.

Miquel Àngel Contreras: “apostam per barris i pobles que cobreixin les necessitats quotidianes de les persones que hi viuen, que estiguin dotat de les infraestructures, equipaments i serveis bàsics, però que també fomenti les relacions entre veïnats i veïnades i on hi hagi comerç de proximitat”.

A més, el partit ecosobiranista proposa mesures com l’ampliació del programa de patis oberts, permetent l’ús dels centres escolars durant els horabaixes per a activitats veïnals i comunitàries; la implantació de zones de baixes emissions, per millorar la seguretat i reduir la contaminació de renous i fums; la millora de les voreres per a guanyar arbrat i vegetació als carrers i més espai per a vianants; millorant la mobilitat sostenible amb l’ampliació de la xarxa dels carrils bici o l’ampliació de la xarxa de bus nocturn per a què arribi a tots els barris i pobles de Palma.

Així també, MÉS per Palma aposta per augmentar el nombre i la distribució dels contenidors de matèria orgànica, garantir la figura de policia de barri, per a facilitar la resolució de conflictes veïnals; per l’impuls de les taules d’entitats dels barris com a espais de participació, cohesió social i per dotar de competències pròpies als districtes; per la millora de l’eficiència de l’enllumenat públic i l’eliminació dels “punts foscos”; així com per implementar la rehabilitació energètica a escala de barriada, fent les llars més eficients, sostenibles i confortables, i per l’impuls de l’autoconsum compartit fomentant la sobirania energètica.

MÉS per Palma ha iniciat aquest dissabte al barri d’Arxiduc-Plaça de Toros-Son Oliva les paradetes informatives per explicar les propostes electorals per a les barriades i pobles de Palma.

A més, la formació ecosobiranista planteja mesures i propostes específiques per a cada barriada i poble de Palma partint de les necessitats del veïnat i resultants del treball conjunt amb les associacions i entitats socials de les barriades durant aquests anteriors mesos. “Hem fet molta feina, però sabem que hem de fer molt més”, ha assegurat Truyol.

Entre les mesures específiques per al barri d’Arxiduc-Plaça de Toros-Son Oliva, MÉS per Palma proposa la recerca de locals comercials per a la creació d’un centre de dia per a persones grans en situació de dependència, el disseny conjunt amb el veïnat del nou parc del carrer de Jaume Ferran i la reserva per a residents de la majoria de places del nou aparcament, posar el nom a la plaça del casal de Joan Alonso mitjançant un procés participatiu, obrir un nou parc a Son Pardo/Son Hugo, crear nous equipaments multifuncionals incorporant una biblioteca, tractar amb el Ministeri de Justícia per a ubicar un nou Centre Judicial a Son Pardo o la millora del carrer Concòrdia, futur traçat del tramvia de plaça d’Espanya a Son Espases, per millorar el transport públic, eliminar barreres arquitectòniques i embellir l’espai; entre altres propostes.

Les paradetes continuaran a Es Secar de la Real, Camp Redó-Cas Capiscol, Bons Aires, Centre, Es Fortí-Camp d’en Serralta, Gènova, Santa Catalina-Es Jonquet, La Vileta, Son Rapinya, Son Espanyolet, Pere Garau, Hostalets-Marquès de la Fontsanta, El Molinar, El Vivero, Rafal Vell o a Ses Veles-Nou Llevant, entre d’altres.