Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat informa els veïnats dels 7 barris de Palma com poden accedir a les subvencions per a la rehabilitació d’edificis

Palma, 31 de gener 2023.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut per explicar la campanya informativa que s’està realitzant als barris de Son Gotleu, el Camp Redó, Verge de Lluc, Son Ximelis, la Soledat Sud, Nou Llevant i la Soledat Nord per explicar als seus veïnats la possibilitat d’accedir a subvencions per a rehabilitació dels edificis on viuen.

Neus Truyol: “És important que tots els veïnats de Palma puguin gaudir d’una llar digna i adaptada tant des del punt de vista de l’eficiència energètica com en el desafiament que comporta el canvi climàtic. Les barriades incloses a l’àmbit d’actuació d’aquesta convocatòria estan assenyalades actualment com àrees vulnerables de Palma i incloses dins el Pla estratègic de Ciutat, per tant, són precisament els seus veïnats aquells que necessiten més suport públic per poder viure a les seves cases en unes condicions dignes i adaptades als nous reptes que hem d’enfornar-nos com a societat. Ningú pot quedar enrere”.

Aquesta línia està dotada amb 1 milió d’euros i suposen una tècnica de foment de la rehabilitació i un procediment de col·laboració entre l’Administració Pública i els particulars per a la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Palma i per a la regeneració del teixit social.

Ja s’han celebrat 4 reunions presencials als següents barris:

Son Gotleu: 7 consultes presencials

Son Ximelis: una xerrada i 20 consultes presencials

La Soledat: 4 consultes presencials

El Camp Redó: 2 consultes presencials

Verge de Lluc: 2 consultes presencials

És important destacar la reunió que es va celebrar a Son Ximelis, un dels barris on s’ha ampliat enguany la possibilitat de rebre aquest tipus de subvencions i on l’interès dels veïnats es va manifestar amb l’assistència d’una seixantena de persones a les xerrada celebrada per presentar els ajuts.

La regidora també ha explicat que el proper dia 13 de febrer a les 12 es celebrarà una xerrada oberta al Museu Krekovic del Nou Llevant.  Aquesta xerrada està oberta a tothom, però principalment estan convidades les entitats dels barris de la Soledat i Nou Llevant que també són nous 2 barris inclosos a la convocatòria d’enguany.

D’altra banda, s’han fet una mitjana de 4 o 5 consultes telefòniques diàries i una mitjana de 2 a 3 consultes diàries mitjançant el correu electrònic (En els 2 casos sobretot a administradors/es de la propietat).

Les reunions previstes fins dia 20 de març, data de finalització del termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria són les següents:

  • Tots els dimarts a Son Gotleu (Llevant, carrer de José de Diego, 4 baixos)
  • Tots els dimecres a Son Roca/Son Ximelis (Biblioteca, Parc Municipal Son Roca carrer del Cap Enderrocat)
  • Tots els dijous a la Soledat/Nou Llevant (centre de dia Can Ribas, carrer de les Ànimes, 2)
  • Divendres (17 febrer i 3 i 17 de març) al Camp Redó (edifici municipal del Camp Redó, 3a planta, carrer de Felip II)
  • Divendres (10 i 24 de febrer i 10 de març). Verge De Lluc (Horari de 10.30 a 13.00 h. Adreça per confirmar)

També es pot trobar tota la informació: www.palma.cat (clicant damunt l’anunci de les subvencions o a l’apartat d’ajudes i subvencions al web del PMHRIBA https://patronathabitatge.palma.cat/.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email