Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Jazz Festival de Palma s’inicia aquest cap de setmana amb un cartell de primer ordre i activitats gratuïtes per a tots els públics

Palma, 9 de febrer 2023.– El Festival Jazz Palma 2023 s’inicia aquest cap de setmana amb un cartell de primer nivell i activitats  gratuïtes per a tots els públics. L’Àrea de Cultura, encapçalada pel tinent de batle Antoni Noguera, organitza un festival que aposta per portar a Palma el millor de l’escena de la música Jazz tant de les illes, de l’estat com d’intèrprets internacionals, a la vegada que té la voluntat d’acostar a la ciutadania aquest estil musical mitjançant activitats complementàries obertes a tothom i que surtin també fora del centre de la ciutat.

El festival s’obre amb el concert inaugural de l’artista britànica-bahrainí Yazz Ahmed, una increïble trompetista, compositora i productora. Ahmed actua divendres 10 de febrer al Teatre Municipal Xesc Forteza. El seu àlbum, La Sabotuse (Naim Records, 2017), va obtenir el premi Àlbum de Jazz de l’Any a la revista The Wire i va aconseguir atenció més enllà del món del jazz. Polyhymnia (2019) va guanyar múltiples crítiques favorables, cosa que va portar la revista DownBeat a referir-s’hi com una de les artistes que donaran forma al futur del jazz durant la pròxima dècada.

Abans del concert de Yazz Ahmed es podrà gaudir d’un passa-carrers que s’iniciarà a les 18:00 hores a la Plaça d’Espanya amb McAgon’ Day Dixieband que farà sonar els estàndards més clàssics de les bandes de Nova Orleans amb versions de música moderna (Michael Jackson, Lady Gaga, Game of Thrones…), passades pel sedàs de la música hot.

El dissabte  11 de febrer a les 12:00 es podrà escoltar un conte comtes per a tota la família a la Biblioteca Municipal Josep Maria Llompart, a càrrec de Victor Eguriase Uwagba, que presenta Umoja un espectacle de contes, percussió i dansa amb molts de valors. D’altra banda, la mateixa nit de dissabte Alternatilla All-Woman Jazz Band actuarà al Teatre Municipal Xesc Forteza. Un concert protagonitzat per sis dones d’Holanda, Noruega, Polònia, Portugal, Cuba i Espanya. Sis intèrprets de jazz que es reuneixen, per remarcar la fusió cultural i l’aportació de les dones a la creació i interpretació del món del jazz, destacant la seva creixent importància.

El diumenge torna una de les activitats més esperades del festival, el Vermut Jazz. Una vermut-concert per a tots els públics, on es podrà gaudir a la plaça de Pere Garau de l’actuació del trio Happy Cats. La nit de diumenge el saxofonista basc establert a Barcelona Víctor deDiego presenta el seu nou grup, Víctor deDiego Group al Teatre Municipal Xesc Forteza. El seu repertori es basa en temes originals del seu líder, que els permet explorar les interminables vies d’expressió que ofereix la música que estimen, el jazz.

El Jazz Festival de Palma, que arriba a la seva tercera edició, ha programat més de 2 setmanes d’actuacions i activitats, totes relacionades amb el món del jazz  Les actuacions principals del Jazz Festival tendran lloc al Teatre Municipal Xesc Forteza.

Més informació a: https://www.palmacultura.cat

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email