Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort ret homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme al Mur de la Memòria

Palma, 26 de febrer de 2023. – Cort ha retut avui, diumenge 26 de febrer, el seu homenatge annual a les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme, en record d’Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques, afusellats pel feixisme el 24 de febrer de 1937. L’homenatge està organitzat per l’Àrea d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma, amb la col·laboració de la Comissió 24 de Febrer, formada per 20 entitats (sindicats, associacions i partits polítics). El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió; la regidora de Model de Ciutat , Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol i el president de la Comissió 24 febrer, Miquel Rosselló, han assistit a l’acte, que s’ha celebrat al Mur de la Memòria del Cementiri de Palma.

Durant l’acte s’ha fet la lectura del manifest a càrrec de l’escriptor, investigador i historiador Antoni Tugores (Manacor, 1948), qui ha estat acompanyat per diferents parlaments institucionals i dels familiars de les víctimes. L’acompanyament musical ha estat a càrrec de Roberta Minnucci a la veu i recitat, Llorenç Bonet a la flauta travessera i Marco Valero a la guitarra acústica.

El dia 24 de febrer de 1937 foren afusellats els representants més destacats de les autoritats republicanes a l’illa Emili Darder, Batle de Palma, Alexandre Jaume, diputat i dirigent socialista, Antoni Mateu, Batle d’Inca, i Antoni Maria Ques, empresari, en el cementeri de Palma. Aquest episodi va tenir un impacte molt important en la societat de l’època i suposà una gran ferida en la memòria col·lectiva. D’aquesta manera, des de la societat civil han sortit iniciatives de manera continuada des de la Transició per recordar aquells fets i no oblidar les víctimes. En aquest sentit, l’Ajuntament de Palma, amb les entitats que formen part de la Comissió 24 de febrer, oficialitzà a partir del 2018 el 24 de febrer com el Dia de record a les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email