Actualitat

Educació i Model Ciutat converteixen el Mapa de Dones en un recurs educatiu per als centres escolars

Palma., 06 de març de 2023.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol ha presentat al CEIP del Coll d’en Rabassa, el nou recurs educatiu del Mapa de les Dones de Palma. A l’acte també han estat presents la directora general de planificació i difusió de projectes, Marta Guijarro, la directora general de Justícia Social, Meritxell Esquirol, la representant d’Arquitectives, Cristina Llorente i membres del Consell Municipal de Dones de Palma. Aquesta iniciativa neix dins el marc de la setmana de 8M,  Dia Internacional de la Dona.

Aquest recurs educatiu neix a partir de l’itinerari número 8 de la  Guia Urbana de Palma. Aquesta iniciativa començà amb una campanya del Dia de la Dona de l’any 2022 que convidava la ciutadania de Palma a proposar noms de carrers amb històries protagonitzades per dones. Destaquen noms com el de la presidenta del Gremi de Cosidores de Palma, Josefa Sánchez, de la referent feminista Leonar Taboada, de la política i sindicalista Aurora Picornell, de l’actriu Catalina Valls o de la filòloga Aina Moll.

Neus Truyol: “que aquest  mapa es converteixi en un recurs educatiu fomenta una visió més inclusiva i igualitària entre els nostres nins i joves

Ara, la xarxa dels centres escolars de primària i secundària de Palma vol oferir aquesta eina i posar-la a disposició dels docents com a eina educativa per a la investigació, la visibilització i el coneixement de la diversitat de dones conegudes i anònimes de la història de Palma i del món.

Truyol ha afirmat que “la invisibilització de les dones a la història es veu clarament en la proporció de carrers en noms femenins de Palma i que aquest mapa es converteixi en un recurs educatiu fomenta una visió més inclusiva i igualitària entre els nostres nins i joves”.

Aquesta iniciativa neix dins el marc de la setmana del 8M, Dia Internacional de la Dona.

La iniciativa encapçalada tant per les àrees d’Educació i Model de Ciutat com pel Consell Municipal de Dones de Palma consideren que aquest recurs permet percebre millor les desigualtats existents entre dones i homes i com afecten la vida de les persones.

Els recurs educatiu s’ha desenvolupat tant per a alumnes d’infantil , de primària com de secundària. En el cas de l’escola del Coll d’en Rabassa on avui s’ha fet la presentació, el recurs ja s’està impartint . De fet, els alumnes de tercer cicle han cercat els carrers amb nom de dona del Coll d’en Rabassa, n’han triat 3 i ara estan investigant sobre elles. A partir d’aquesta investigació  faran un mural i un acte d’homenatge a aquestes dones

La idea és que aquest recurs pugui servir d’eina i punt de partida perquè cada escola i cada aula lliurement la pugui sentir i fer-se-la seva. Així es convida a descobrir-la, a viure-la, a ampliar-la, a fer-la extensiva obertament.