Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat anuncia la venda de 16 solars municipals que serviran per comprar i construir habitatge social

Palma, 15 de març 2023 – La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut per explicar la venda de 16 solars municipals que serviran per comprar i construir habitatge social. La venda servirà per a aconseguir recursos econòmics amb la finalitat de destinar-los a la promoció i adquisició d’habitatges de protecció oficial o altres règims de protecció pública.

Els solars tenen un preu de taxació oficial  superior als 10,5 milions d’euros i estan situats a Son Vida, Son Gual i S’Aranjassa

Truyol ha declarat que “davant la greu situació que es viu en matèria d’habitatge i la urgència de prevenir i revertir l’exclusió social que això provoca calen mesures contundents i valentes com aquesta” . La regidora ha explicat que la totalitat dels doblers recaptats a la venda es destinaran a l’adquisició d’habitatge ja construït o la construcció de nou per destinar a habitatge social. “Vivim una situació complicada perquè l’especulació i les lleis estatals que el perpetuen provoquen  una situació que posa en perill el dret a l’habitatge per a moltes persones”

Neus Truyol: “la totalitat dels doblers recaptats a la venda es destinaran a l’adquisició d’habitatge ja construït o la construcció de nou per destinar a habitatge social”

La regidora ha explicat que els nombre de solars que es posen en venda és de 16 que es reparteixen de la següent manera:

  • 13 solars a Son Vida (5 solars tipologia unifamiliar aparellada i 8 solars tipologia unifamiliar aïllada)
  • 3 solars a Son Gual  (unifamiliar aïllada)
  • 1 parcel·la rústica en Nucli Rural S’Aranjassa

Neus Truyol: “davant la greu situació que es viu en matèria d’habitatge calen mesures contundents i valentes com aquesta”

La suma de la venda de la totalitat dels solars tindria un preu mínim lleugerament superior als 10,5 milions d’euros sempre que els venguin tots els solars. De fet,  Truyol també ha explicat que aquest preu neix de la valoració oficial feta pels serveis urbanístics del mateix Ajuntament de Palma. A la vegada, la regidora ha explicat que la venda es realitzarà per procediment de subhasta i en cas de venda el pressupost base podrà ser millorat a l’alça pels licitadors i sempre seran rebutjades les proposicions que es presentin amb un preu per sota del tipus de licitació. El procés de venda s’iniciarà 20 després de la seva publicació al BOIB.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email