Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Arriba la tercera convocatòria de subvencions per a projectes de Memòria de la Ciutat 2023

Palma. 16/03/2023 – Des de l’Àrea d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma, encapçalada pel regidor d’Educació i Política Lingüística de Palma, Llorenç Carrió, s’ha aprovat la convocatòria de subvencions públiques per a projectes de Memòria de la Ciutat 2023. La convocatòria té un import 40.000 euros, i té com a objectiu promoure investigacions, publicacions i projectes audiovisuals relacionats amb la història de Palma.

Carrió, ha declarat que “conèixer la història és imprescindible per qualsevol societat democràtica per poder afrontar amb garanties el present i futur”.

Llorenç Carrió:conèixer la història és imprescindible per qualsevol societat democràtica per poder afrontar amb garanties el present i futur”

La convocatòria va destinada als treballs que permetin recuperar part del passat més desconegut i poc treballat de la ciutat, com poden ser històries amb perspectiva de gènere, minories invisibilitzades o moviments socials alternatius. Es poden presentar les publicacions o projectes que es duguin a terme fins al 29 de setembre de 2023 i l’import de subvenció mai superi el 80% del pressupost presentat, amb un màxim de 4.500 euros.

La convocatòria va destinada als treballs que permetin recuperar part del passat més desconegut i poc treballat de la ciutat

Els treballs subvencionables seran obres editades per primera vegada o bé les reedicions de títols publicats anteriorment. També es podrà subvencionar més d’un treball per sol·licitant. Per a la puntuació, es tindrà en compte l’interès històric i la qualitat del projecte, així com la novetat i l’originalitat i l’interès general de la proposta per a la ciutadania, entre d’altres. El termini per presentar les sol·licituds és de 20 dies naturals a partir de l’endemà de publicar-se al BOIB. Una vegada finalitzat el tràmit i examinades les al·legacions presentades, la Comissió Avaluadora serà l’encarregada de formular una proposta de resolució definitiva.

A la convocatòria de l’any passat es varen atorgar ajudes a cinc publicacions i a tres audiovisuals:

Publicacions:

  1. Olímpics Populars de Grupo Editorial Sargantana, SL.
  2. Llorenç Bisbal. El líder històric del socialisme mallorquí (1876 – 1935) Editorial Insular, SL.
  3. El Terreno. A rose is a rose de Casa Planas.
  4. La segona època del Bolletí del Diccionari de la Llengua Catalana OC Francesc de Borja Moll, vol. III”,
  5. Articles a la Campana de Gràcia (1910 – 1912) OC de Gabriel Alomar. Volum VIII de Nova Editorial Moll SL.

Audiovisuals:

  • El crit de les Dones: La Germania de Mallorca de Pedro Salom.
  • A Contracor de Cinètica Produccions SL.
  • Cabrera. El Secret Revelat de Cinètica Produccions SL.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email