Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Model de Ciutat entrega un milió d’euros per a la reforma d’edificis de 8 barris populars de Palma

Palma, 21 de març de 2021.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el director del Patronat Municipal de l’Habitatge Josep Maria Rigo, ha comparegut davant els mitjans per fer balanç de la campanya de subvencions per a rehabilitació dels edificis de l’any 2023

Truyol ha presentat les dades i ha expressat la seva satisfacció perquè aquests ajuts estan ajudant que “els veïnats d’aquests barris puguin viure en un habitatge  digne i adaptat al desafiament que comporta el canvi climàtic”. “L’àrea de Model Ciutat treballa perquè ara i en el futur aquests ajuts arribin a més barris i veïnats de Palma” ha declarat Truyol

Neus Truyol:L’àrea de Model Ciutat treballa perquè ara i en el futur aquests ajuts arribin a més barris i veïnats de Palma

Per la seva part, Rigo ha explicat que el nombre total de sol·licituds ha estat de 93 , repartides a les diferents barriades. Els ajuts s’han centrat principalment  en dues línies diferents. En primer lloc les relacionades en la tramitació de l’Informe d‘Avaluació d’Edificis (IAE) i d’altra banda, les línies d’ajuts per a obres derivades dels edificis que no compleixen l’IAE.

Aquesta línia  d’ajuts està dotada 1 milió per ajudar a la rehabilitació de les llars dels veïnats i veïnades d’àrees assenyalades actualment com àrees vulnerables de Palma i incloses dins el Pla estratègic de Ciutat. Concretament les persones que han pogut accedir a aquests ajuts han estat les dels  barris de Son Gotleu, Camp Redó, Verge de Lluc, Son Ximelis Soledat Sud, Nou Llevant i Soledat Nord.

Truyol ha volgut diferenciar els casos segons els diferents barris que podien accedir el ajuts. En primer lloc, destaca el cas de Son Ximelis /Son Roca on s’han presentat 40 sol·licituds (16 per subvencionar l’ IAE i 24 d’obres derivades) Segons Truyol “l’Àrea de Model Ciutat ha  escoltat la demanda del barri després que els seus veïnats reclamessin la seva inclusió en el programa d’ajuts i ara aquesta inclusió s’ha vist corresposta amb un nombre de sol·licituds espectacular”.

Els ajuts s’han centrat en la tramitació de l’Informe d‘Avaluació d’Edificis (IAE) i amb les obres derivades dels edificis que no compleixen aquest informe

En aquest sentit, s’ha de recordar que un gran nombre d’edificis d’aquesta barriada han o havien de passar  l’Informe d‘Avaluació d’Edificis (un tràmit obligatori que garanteix la bona salut dels edificis de ciutat)  durant els anys 2021, 2022 i 2023,  i que gràcies a aquests ajuts els seus propietaris podran garantir que compleixen la normativa i asseguren la seguretat a les seves llars.

Les previsions de sol·licituds segons  Truyol  estaran al voltant del 70% d’acceptacions en el cas dels ajuts a obres derivades i en un 90%  en el cas de les peticions relacionades amb l’elaboració d’Informes d‘Avaluació d’Edificis

Truyol també ha explicat que les obres derivades que poden subvencionades són aquelles  de necessària execució com a resultat de l’IAE o ITE desfavorable o amb ordre d’execució oberta per disciplina urbanística. En queden excloses les edificacions que per qualsevol altra causa tenen un expedient disciplinari obert per l’Ajuntament de Palma, fins que la situació que l’originà quedi esmenada però també:

• La rehabilitació de les lesions que afectin la seguretat constructiva i funcional a façanes i altres elements comuns als edificis (instal·lacions, baixants, accessos,

impermeabilitzacions…).

• Les tasques necessàries per a assegurar la integritat dels vianants i veïns (a les zones privades d’ús públic).

• La rehabilitació de façanes i altres elements comuns amb criteris de millora de sanejament d’estalvi energètic si l’edifici compleix des del punt de vista estructural

• L’adequació i agençament de les zones privades d’ús públic entre blocs, necessàries per a assegurar la integritat dels vianants (arbrat en males condicions, voravies, calçada i enllumenat) amb ordre d’execució o sense.

D’altra, banda Truyol, també ha destacat que barris com Son Gotleu, Camp Redó i Verge de Lluc, que porten més anys dins el programa d’ajuts, estan aconseguint regularitzar la situació de molts dels seus edificis.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email