Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Nou Pla General aporta uns equipaments que vertebraran grans zones de la ciutat i fomentaran l’intercanvi social

Palma, 24 de març de 2023,- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha comparegut per anunciar les millores  d’equipaments públics que incorpora el nou Pla General d’Ordenació Urbanística de Palma. (PGOU)

Truyol ha explicat que “el nou Pla General dibuixa un horitzó per als palmesans i palmesanes que garanteix una ciutat més amable amb les persones, més inclusiva i més segura”. En aquest sentit ,el nou Pla aposta per una ciutat que doni serveis, equipaments, zones verdes i habitatges assequibles a tots i  cadascun dels barris de Palma.

Neus Truyol:dins el nou PGOU la millora dels equipaments és un dels aspectes més destacats i que generaran més avantatges i serveis per als habitants de la ciutat

La regidora de Model de Ciutat ha volgut explicar que “dins el nou Pla General la millora dels equipaments és un dels aspectes més destacats i que generaran més avantatges i serveis per als habitants de la ciutat”

En aquest sentit, Truyol ha diferenciat entre dos tipus d’equipaments: equipaments d’escala ciutat i equipaments escala Barri o Poble

El nou Pla General diferencia entre dos tipus d’equipaments: equipaments d’escala ciutat i equipaments escala Barri o Poble

Els Equipaments d’escala de ciutat, que esdevenen nous centres de referència de la ciutat que permeten cohesionar un conjunt de barriades així com fomentar la ciutat policèntrica. Els equipaments d’escala estan caracteritzats perquè integren els nous centres de treball per a l’impuls de les economies emergents, que permeten diversificar l’economia, també perquè estan o estaran connectats amb la xarxa de transport públic d’alta capacitat. També ajudaran a fomentar l’intercanvi social de la gent de diferents parts del territori.

En aquest sentit, el Nou Pla General preveu una ampliació de fins a 661.643 m² de sòl dels equipaments d’escala de Ciutat, incrementant-se quasi un 30% respecte dels existents. Palma tendrà de 3 milions de metres quadrats d’aquest tipus d’equipaments

Truyol ha posat com a exemple d’aquest tipus d’equipaments els grans equipaments esportius, com ara Son Moix. En aquest cas, Truyol ha explicat que les actuacions a Son Moix s’integraran als nous equipaments i serveis de Cas Pastors, i a una nova estació intermodal del tramvia que es prolongarà de Son Espases cap al camí dels Reis. Això permetrà cohesionar les barriades de Son Rapinya, la Vileta, Son Dameto, Son Cotoner i Can Valero que ara no disposen d’un espai de trobada de referència.

Truyol també ha exemplificat els avantatges que comportarà el nou Pla General amb el cas dels Centres docents de referència territorial, com ara el centres de Formació Professional o Universitaris en el Districte d’Innovació de Llevant, que integraran el Campus Palma Tech. Aquest equipament connectarà amb el nou tramvia Palma-Platja i de Palma-Aeroport. Aquest àmbit permetrà la cohesió de les barriades de Foners, Ses Veles, La Soledat, Nou Llevant, Molinar i Son Malferit.

En relació als equipaments d’escala barri/ poble, Truyol ha explicat que aquests “ens permeten cobrir les necessitats bàsiques de la gent de les  barriades i pobles Palma”. Per un costat permeten crear nous centres de referència de la barriada, integrats en una superilla, per tal de garantir un entorn segur per tots i lliure de contaminació acústica i atmosfèrica. Per altre costat, es troben els equipaments distribuïts al conjunt de la barriada en funció de les seves característiques. Aquests equipaments estan connectats entre sí per la xarxa d’eixos cívics i els eixos de bicicletes.

El Nou Pla General destina un total de 303.575 m² d’edificabilitat als equipaments multifuncionals de barri, representant un tipus d’equipament singular que permet millorar i optimitzar el sòl d’equipament dels centres de barri.

Truyol també ha exemplificat casos d’equipaments locals, com ara Pere Garau, Camp d’en Serralta, Son Cladera, Son Rapinya o Ses Veles

En el cas de  Pere Garau, la regidora ha destacat el centre urbà d’escala de barri al voltant del mercat que es veurà reforçat amb els nous equipaments, especialment amb els antics cinemes Metropolitan. En el cas de Ses Veles, Truyol ha citat els nous equipaments que es situen al voltant del Parc de Ses Veles, que permetran crear un centre de barriada que es complementarà amb els eixos de Joan Alcover i Foners

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email