Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma vol abastir les llars vulnerables amb energia renovable provinent de l’empresa municipal Emaya

Palma, 27 de març de 2023.- MÉS per Palma vol incrementar la producció d’energies renovables a través de l’empresa pública d’energia d’Emaya per a avançar en la transició energètica aplicant criteris de democratització i justícia energètica. A més d’aquesta proposta, el partit ecosobiranista ha presentat aquest dilluns les seves apostes per fer de Palma una ciutat sostenible i resilient amb l’emergència climàtica, com ara la ciutat dels 15 minuts, la renaturalització del municipi amb més de 2 milions de m2 de noves zones verdes, seguir impulsant la recollida selectiva de residus o la creació de nous eixos cívics a barriades perifèriques.

“Vivim una situació d’emergència ambiental i Palma ha de ser part de la solució. Per això continuarem impulsant polítiques valentes i de sentit comú per millorar la vida de les persones mentre preservam la natura i el territori”, ha afirmat la cap de llista de MÉS per Palma i actual regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol.

La formació ecosobiranista ha presentat les seves propostes per fer front a l’emergència climàtica i la protecció del territori amb mesures com la ciutat dels 15 minuts, la renaturalització de la ciutat amb més de 2 milions de m2 de noves zones verdes, seguir impulsant la recollida selectiva de residus o la creació de nous eixos cívics a barriades perifèriques

“Mesures valentes i de sentit comú que sempre neixen de MÉS per Palma i, tot i resistències i pressions, anys després són adoptades per altres formacions polítiques”, ha assegurat Truyol. En aquesta línia, la cap de llista de la formació ecosobiranista ha volgut recordar que des de MÉS per Palma sempre han tengut les propostes per afrontar el reptes ambientals amb valentia i han actuat en conseqüència des de la mirada ecologista i sostenible.

“La nostra trajectòria ens avala, som més que paraules”, ha continuat Truyol que ha volgut recordar que des de MÉS per Palma s’ha obrat sempre a favor del medi ambient, la protecció del territori, la sostenibilitat i la salut de les persones. Com acabar amb els vessaments, amb la recuperació del cànon de sanejament eliminat pel Partit Popular que ha suposat la inversió de 222 milions d’euros en 6 anys amb obres ja iniciades o acabades com el tanc de laminació o el dipòsit col·lector, i aconseguint que l’Estat es faci càrrec de les seves responsabilitats i que Palma tengui una nova depuradora després de més de 30 anys.

També amb l’impuls d’un nou Pla General que ha reduït en un 52% les hectàrees que encara quedaven del planejament anterior, de manera que Palma només podrà créixer un 22% del que preveia el Pla General de 1998, a més de fer que el 64% dels urbanitzables que es preveuen siguin espais públics i equipaments per a la població

A més de la creació de l’empresa pública d’energies renovables d’Emaya, creada sota el mandat de Neus Truyol com a presidenta d’Emaya, que ara abasteix les cases del Patronat Municipal de l’Habitatge i les escoletes municipals i de la que ara MÉS per Palma vol incrementar-ne la producció per cobrir tots els edificis municipals i les llars beneficiàries dels serveis socials.

Neus Truyol: “Vivim una situació d’emergència ambiental i Palma ha de ser part de la solució. Per això continuarem impulsant polítiques valentes i de sentit comú per millorar la vida de les persones mentre preservam la natura i el territori”

“Mentre els preus no aturen de pujar i hi ha persones en situació de pobresa energètica, les grans empreses energètiques tenen guanys milionaris.  Com Endesa que va tancar el 2022 amb un benefici ordinari net de 2.398 milions d’euros, un 26% més que al 2021”, ha assegurat Truyol. “Per això, per justícia social, amb l’objectiu de democratitzar l’energia i avançar en la transició energètica i produir-la de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient apostam per continuar fent créixer l’empresa pública d’energies renovables d’Emaya”, ha defensat la cap de llista de MÉS per Palma.

Per la seva banda, el número 2 de la formació ecosobiranista, Miquel Àngel Contreras a les properes eleccions municipals ha explicat que per a MÉS per Palma resulta “imprescindible” formentar una transició cap a un model just i sostenible, on ningú no quedi enrere. A més de reduir la petjada ecològica amb una gestió ambiental del territori, limitant el creixement de l’espai urbà i garantint la protecció del paisatge i els recursos naturals, així com facilitant entorns vitals verds, nets i lliures de contaminació, amb “barris saludables i vivibles”.

Per això, a més de potenciar l’empresa pública d’energies renovables d’Emaya, Contreras ha assegurat que “des de MÉS per Palma apostam per la ciutat dels 15 minuts com estratègia per fer front a l’emergència climàtica i construir una Palma més verda i sostenible”. “Si tenim tot el que necessitam aprop, depenem menys del transport motoritzat, reduïm la petjada ecològica, podem alliberar espais pels vehicles privats i augmentar zones verdes i augmentar l’espai públic per a veïnat i vianants”, ha defensat.

Miquel Àngel Contreras: “des de MÉS per Palma apostam per la ciutat dels 15 minuts com estratègia per fer front a l’emergència climàtica i construir una Palma més verda i sostenible”

A més de la ciutat dels 15 minuts, Contreras ha explicat que MÉS per Palma proposa moltes altres mesures per a continuar transformant Palma en una ciutat sostenible i resilient al l’emergència climàtica com ara renaturalitzar la ciutat, incrementant en 2 milions de m2 les zones verdes a diferents punts del municipi. Una superfície equivalent a 34 camps de futbol, “per tal d’ampliar els espais naturals i les zones verdes per a fomentar la biodiversitat, la salut de les persones, el contacte directe de la natura dins la ciutat, posar fre a l’especulació i protegir el territori”.

Així mateix, el també coordinador de MÉS per Palma ha explicat que la formació ecosobiranista aposta per continuar avançant en la mobilitat sostenible amb mesures com la creació de nous eixos cívics, com els de Blanquerna o Nuredduna, però als barris perifèrics com estratègia per disminuir l’impacte de la gentrificació.

Finalment, Contreras ha explicat que MÉS per Palma aposta per impulsar la conversió de “Palma residus zero”, amb mesures com ara continuar implantant la recollida selectiva de matèria orgànica o la recollida porta a porta a totes les barriades amb cases baixes i a totes les zones comercials per a facilitar el reciclatge i reduir la generació de residus.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email