Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma continuarà lluitant contra la gentrificació i contra la massificació turística dels barris del litoral de Palma

Palma, 14 d’abril de 2023.- MÉS-Estimam Palma continuarà lluitant contra la gentrificació i contra la massificació turística dels barris del Litoral de Palma. Així ho ha anunciat la formació a l’acte central del Districte Llevant Litoral, que ha tengut lloc avui disssabte en el Born des Molinar. L’acte ha comptat amb l’actuació del grup de múrica tradicional Sedaç. En el seu decurs, Neus Truyol i Miquel Àngel Contreras han explicat les propostes del partit per a la zona del litoral de la nostra ciutat.

Miquel Àngel Contreras ha explicat la proposta estrella de MÉS-Estimam Palma, la Ciutat dels 15 minuts. Contreras ha apuntat que “és una aposta per uns barris on els principals serveis estiguin a l’abast de la ciutadania: zones verdes, espais esportius, escoles, biblioteques, casals de barri, comerços, llocs de feina… aquest model fa més fàcil la vida de la gent i promou l’economia de proximitat amb llocs de feina i serveis a prop de ca nostra. A més, és una forma de lluitar contra el canvi climàtic, reduint els desplaçaments en cotxe i també la contaminació, i guanyant espais per a vianants, arbres i zones verdes. A més, d’aquesta manera cream comunitat i promovem la cohesió social i construïm espais de trobada, els barris propers i participatius que sempre hem reivindicat des de MÉS-Estimam Palma”.

Miquel Àngel Contreras ha recordat la seva vinculació al Districte Litoral, en el qual va fer feina durant quatre anys per millorar la vida dels veïnats i les veïnades, ha recordat la feina feta els darrers anys en els barris dels litoral: “hem aconseguit preservar el Port des Molinar, i hem impulsat un nou projecte que ha obert l’espai als veïnats i veïnades i al conjunt de la ciutadania de Palma. Tal com volien els veïnats, Es Molinar té ara un Port Petit, de mesura humana. Aquests anys també hem fet feina per limitar els efectes negatius de la massificació turística, com la pujada del preu de l’habitatges, prohibint el lloguer turístic a pisos i limitant-lo en els habitatges unifamiliars entre mitgeres dels barris tradicionals, com és el cas des Molinar. També hem lluitat contra el Turisme d’excessos, que afecta especialment a s’Arenal, amb campanyes de control de la Policia i de la Conselleria de Turisme per reduir el problema”.

Respecte de la problemàtica mediambiental, el candidat ha apuntat que “hem començat a fer front al problema dels abocaments a la Badia de Palma, amb la construcció del col·lector i del tanc de tempestes, que redueixen en un 80% els abocaments de residus a la mar, protegint d’aquesta manera el Medi Ambient i la salut de les persones, una feina començada per na Neus la passada legislatura. Amb els governs anteriors no es tancaven les platges quan estaven contaminades per no donar una mala imatge cap als turistes. La passada legislatura es va començar a fer, posant el benestar de la ciutadania per davant de tot”. Contreras ha recordat també les accions fetes per recuperar es Carnatge, un dels pocs espais naturals litorals que queden a la ciutat.

Per la seva banda, la candidata a la batlia, Neus Truyol, ha explicat el que vol fer MÉS-Estimam Palma la propera legislatura per donar resposta als problemes d’aquests barris. Truyol ha anunciat que des de MÉS “exigirem al Consell de Mallorca que posi més recursos per perseguir el lloguer turístic il·legal. Exigirem també la limitació dels preus dels lloguers, per posar límits als preus desorbitats que expulsen els residents dels nostres barris. Exigirem també la limitació de la venda d’habitatges a no residents. I millorarem els mecanismes de protecció de la singularitat arquitectònica i urbana dels barris tradicionals i singulars, com es Molinar”.

Tot això passa també per reduir el pes del turisme i diversificar l’economia. Així, Truyol proposa “impulsar el decreixement de places turístiques i lluitar contra el Turisme d’excessos. Deixarem de fer promoció turística des de l’Ajuntament”. La candidata a la batlia ha assenyalat, així mateix, que “exigirem a l’Estat la regulació dels preus dels locals comercials per a que siguin assequibles i evitar així el tancament dels comerços tradicionals”.

En polítiques mediambientals s’ha compromès a “exigir al govern de l’Estat la construcció d’una nova depuradora, un deute històric que l’Estat té amb Palma, per acabar amb la feina d’eliminació dels abocaments a la mar que vàrem començar la passada legislatura des d’EMAYA. A més, construirem el nou tramvia que unirà els barris del Litoral entre ells, amb el centre de Palma i amb l’aeroport, que solucionarà els greus problemes de mobilitat que pateix tota la zona”. La candidata ha anunciat també que impulsarà “la renaturalització del litoral de s’Arenal a través de la recuperació del sistema dunar i l’adaptatem als efectes del canvi climàtic”. Per acabar, Truyol ha recordat que MÉS mantendrà la seva oposició “a l’ampliació de l’aeroport de Palma pels seus efectes negatius sobre el Medi Ambient i per les molèsties que genera als veïnats. Volem reduir el número de vols i tancar l’aeroport de nit”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email