Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma convertirà les biblioteques de barri en un eix per fer arribar la Cultura als barris i pobles

Palma, 17 d’abril de 2023.- MÉS-Estimam Palma ha presentat avui el seu programa electoral en matèria de Cultura. La formació considera la cultura un eix vertebrador de la ciutat i una eina de cohesió social. Per això es compromet, durant els propers anys, a continuar i aprofundir la feina iniciada per fer de Palma una ciutat referent en polítiques culturals i per garantir el dret bàsic de la ciutadania a la cultura.

El segon de la candidatura i actual Coordinador de l’àrea de Cultura, Miquel Àngel Contreras, ha fet balanç de la feina feta els darrers anys. Segons Contreras, “hem acostat la cultura als barris, hem dignificat les programacions culturals i n’hem recuperades, com Cançons de la Mediterrània o el Festival de Jazz. També hem ampliat la xarxa de biblioteques, amb l’obertura de la nova biblioteca de Pere Garau, i hem recuperat la gestió de les biblioteques que fins ara eren estaven externalitzades, aconseguint que a partir d’aquest estiu les 22 biblioteques municipals siguin de gestió pública. A més, hem treballat per enfortir el teixit cultural, millorant el suport a les iniciatives culturals de la ciutat i les subvencions als establiments culturals i als diferents sectors. I tot això ha estat possible gràcies a l’augment progressiu del pressupost de cultura al llarg dels darrers anys”.

Contreras considera important “seguir treballant per garantir el dret bàsic de la ciutadania a la Cultura, fomentant-hi l’accés i donant impuls a l’acció comunitària dels barris i pobles de Palma. Volem un territori culturalment equilibrat, fer una cultura més propera a la ciutadania i afavorir que tothom participi lliurement en la vida cultural. Volem seguir fomentant la participació, garantint un diàleg continu amb els diferents sectors i amb la ciutadania, que ha de ser la protagonista del fet cultural. Volem que les persones gaudeixin de les activitats artístiques en igualtat de condicions i garantir els seus drets culturals”.

A més, el segon de la candidatura es compromet a “seguir dignificant professionalment els i les agents culturals, i a establir sinergies de feina en xarxa amb l’objectiu d’aconseguir un ecosistema cultural sòlid i una cultura sostenible des del punt de vista mediambiental, social i econòmic”.

Per la seva banda, la candidata a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha explicat les principals propostes electorals de MÉS-Estimam Palma. Segons Truyol, “la més destacable, i que connecta amb el projecte de la Ciutat dels 15 minuts que volem impulsar la propera legislatura, és convertir les biblioteques de barri en eixos d’integració a nivell cultural, lingüístic, social i de participació ciutadana. A més, incorporarem la figura del dinamitzador cultural. Pensam que és una proposta fonamental per impulsar les biblioteques com a espais generadors d’activitat cultural als barris i pobles”.

La candidata s’ha compromès, a més, a continuar augmentant de manera progressiva el pressupost de l’àrea. Truyol també finalitzarà els projectes que ara estan en construcció: el Castell de Bellver i les Torres del Temple, així com el projecte museològic del Museu d’Història de la Ciutat que els inclourà; les noves sales d’assaig a Son Fortesa; i el nou Centre de Creació de Circ a Can Ribas

Per altra banda, Neus Truyol també impulsarà els projectes que estan en marxa: la construcció del Centre de Cultura Popular del Secar de la Real, la rehabilitació de l’antiga presó per convertir-la en un centre de creació cultural i en una residència -en col·laboració amb la UIB- que aculli residències artístiques i culturals; i la rehabilitació de Can Serra. A més, treballarem conjuntament amb el Consell de Mallorca per crear la Filmoteca Pública a Palma.

“Palma és una ciutat culturalment viva i volem que continuï essent l’epicentre de les polítiques culturals. La Cultura és igualtat, és creativitat, és la identitat de la nostra ciutat… és un dret bàsic que volem garantir a tota la població per construir una Palma més estimada”, ha conclòs la candidata.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email