Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Neus Truyol i Íñigo Errejón conversen a Palma sobre la transició ecològica justa

Palma, 5 de maig de 2023.- MÉS-Estimam Palma ha fet avui un acte polític a la plaça dels Patins amb l’objectiu de reflexionar sobre la necessitat de fer front als reptes mediambientals que tenim com a ciutat. Sota el títol “Impulsar una transició ecològica justa. Construir una societat més igualitària i més verda”, Neus Truyol, candidata de MÉS-Estimam Palma a la batlia de Palma, i Íñigo Errejón, diputat de MÁS País, han debatut sobre les accions necessàries per avançar cap a una societat més verda i més igualitària.

La candidata a la batlia ha recordat que “Palma sofreix una gran pressió mediambiental a conseqüència de la massificació turística. Per tant, l’objectiu ha de ser lluitar contra el canvi climàtic. La transició ecològica l’hem de fer garantint els drets de la majoria social a una vida digna, sense deixar ningú enrere”.

Per la seva banda, Íñigo Errejón ha afirmat que “aquestes eleccions municipals i autonòmiques no s’han de perdre en el renou o en les discussions entre polítics. Han de servir per discutir en quins models de ciutat volem viure. Nosaltres ho tenim clar: el futur són ciutats verdes, que no expulsin als seus veïnats i veïnades i que controlin els lloguers, que produeixin energia neta i la redistribueixin, que enforteixin els serveis públics per garantir el dret de tots a la tranquil·litat, hagin nascut en la família que hagin nascut”.

La candidata ha explicat que “la propera legislatura impulsarem la Ciutat dels 15 minuts. Volem tenir-ho tot a mà: zones verdes, espais esportius, escoles, biblioteques, casals de barri, comerços, llocs de feina. També impulsarem superilles, zones de baixes emissions i nous eixos cívics, com el de Cotlliure. D’aquesta manera lluitarem contra la dictadura del cotxe, i farem barris amables i saludables per a la gent, on es recuperin el teixit associatiu i la convivència entre els veïnats i veïnades. Volem combatre l’individualisme i fer comunitat”.

A més, Truyol ha explicat les accions que impulsarà MÉS-Estimam Palma per avançar cap a la transició ecològica: “la nostra ciutat serà capdavantera en energies renovables. Això suposarà un estalvi econòmic per a les famílies en la factura de la llum. A més, l’energia produïda per EMAYA anirà als col·lectius desafavorits per lluitar contra la pobresa energètica. Aprovarem un Pla d’autoconsum i comunitats energètiques i un Pla d’aïllament i d’eficiència energètica dels habitatges, facilitant ajudes europees a tots els barris i pobles, especialment per als de major vulnerabilitat social”.

La candidata a la batlia s’ha compromès també a “donar solució a alguns dels reptes mediambientals pendents de la ciutat, com ara l’adquisició de les pedresres d’Establiments perquè es converteixin en espai natural i de vida. També impulsarem diferents projectes de renaturalització, com el parc en el Lluís Sitjar, la segona fase del Bosc Urbà, el Parc de les Vies i la recuperació del sistema dunar de s’Arenal”.

Truyol adverteix que “no descansarem fins que el Govern espanyol construeixi la nova depuradora que ha d’acabar definitivament amb tots els abocaments fecals a la mar. També deim no a l’ampliació de l’aeroport de Palma pels seus efectes sobre el Medi Ambient, i exigirem la gestió del port i l’aeroport per controlar la porta d’entrada a la nostra ciutat”.

Neus Truyol ha enumerat les polítiques impulsades des de l’Ajuntament de Palma les dues darreres legislatures: “hem convertit EMAYA en una empresa d’energies renovables. Hem aprovat un nou Pla General que promou la ciutat compacta i la protecció del territori, amb 200 Km d’eixos cívics i connectors verds lineals, i 2.000.000 m2 de noves zones verdes. Hem protegit es Carnatge, Can Tàpera, Natzaret o Son Gual i hem construït el Bosc urbà del Canòdrom, amb l’objectiu de lluitar contra els efectes del canvi climàtic. També hem garantit la salut construint el col·lector i el tanc de tempestes per reduir els abocaments de residus fecals a la mar”. 

Per la seva banda, Íñigo Errejón ha afirmat que “des de la fraternitat que ens uneix i el respecte a la sobirania de cada territori, ens sentim molt reflectits en el model de ciutat verda, justa i valenta que Neus Truyol i MÉS representen a Palma. És precisament per aquesta mirada i aquests valors que compartim que feim campanya junts”.

Per últim, Neus Tuyol ha agraït a Iñigo Errejón la seva presència i el seu suport, i ha afirmat que “és necessari establir aliances des de la igualtat i la sobirania de cada territori amb altres projectes polítics. Les polítiques verdes són l’esperança de fer societats més democràtiques i de garantir la justícia climàtica per a les generacions actuals i per a les futures”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email