Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma destinarà 4 milions d’euros a la creació d’un Bo Cultural per als residents de Palma

Palma, 14 de maig de 2023.- Neus Truyol, candidata de MÉS-Estimam Palma a la batlia, i Miquel Àngel Contreras, segon de la llista i actual Coordinador de Cultura de l’Ajuntament, han presentat avui la seva proposta de creació d’un Bo Cultural, amb el doble objectiu de donar suport al teixit cultural de la ciutat i d’acostar la Cultura a la ciutadania.

La candidata a la batlia ha explicat que “el nostre compromís és fer de la Cultura un dret a l’abast de tothom. Per això, amb aquests bons destinarem un milió anual, amb un total de 4 milions d’euros durant la propera legislatura”.

Truyol ha continuat explicant que “posarem a disposició dels i les palmesanes 10.000 Bons Culturals individuals de 100 euros cada any. Amb aquests nous Bons volem garantir el dret a la Cultura dels palmesans i palmesanes i donar suport a les iniciatives culturals com a motor econòmic que ens serveixi per al canvi de model que defensam”.

La candidata de MÉS-Estimam Palma ha explicat que la proposta té tres objectius: en primer lloc, donar suport al teixit cultural de la ciutat i promoure l’economia de proximitat. En segon lloc, incentivar els hàbits culturals entre la ciutadania per fer de Palma una ciutat més viva i crítica. I, en tercer lloc, acostar nous públics al fet cultural. “Volem que persones que normalment no participen de la Cultura ho facin, i per tant, generar nous hàbits”,  ha explicat la candidata.

Truyol ha remarcat que “la Cultura augmenta la tolerància entre les persones i l’esperit crític. A més, la Cultura fa ciutadans dignes i conscients dels seus drets. El foment de la Cultura com un fet universal i no elitista enforteix les nostres societats. A qui li fa por la cultura li fa por la democràcia”, ha conclòs Truyol.

A continuació  Miquel Àngel Contreras ha explicat que “invertirem un milió d’euros en el sector de la cultura per tal de contribuir a la seva presència, com a elements de riquesa i identitat de la ciutat. D’aquesta manera, seguirem enfortint l’ecosistema cultural de Palma, alhora que contribuirem a la diversificació econòmica. Si tenim una Cultura estable i forta generam llocs de feina, i això ens ajuda a reduir la nostra dependència respecte del turisme”.

Contreras també ha explicat que s’hi podran adherir els establiments culturals que es dediquen a la promoció, l’exhibició i el comerç cultural de Palma que ho desitgin, des de centres d’arts en viu, com sales de teatre, dansa o música en directe… com els cinemes o comerços culturals (llibreries, botigues de discs, galeries…)”.

En aquest sentit,  el número 2 de MÉS-Estimam Palma ha declarat que es destinaran un 25% dels bons a col·lectius vulnerables, es prioritzarà donar suport als creadors i a la producció cultural pròpia, així com a la creació cultural i literària en llengua catalana”. “Apostam per la Cultura com a eix vertebrador de la nostra ciutat i com a eina de cohesió social, i consideram l’accés a les activitats artístiques un dret de ciutadania a garantir. La gent ha de poder participar lliurement en la vida cultural”, ha conclòs Contreras.

Amb aquests Bons Culturals de 100 euros MÉS-Estimam Palma vol continuar millorant la vida cultural de Ciutat. En aquest sentit, durant aquesta legislatura: s’han atorgat més ajuts als establiments culturals de la ciutat cada any, el que ha permès pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19 en el sector, i ara els de la inflació. L’any 2021 es destinà un milió d’euros extraordinari d’ajuts COVID al sector cultural, una xifra històrica fins aleshores a la nostra ciutat.

Aquests ajuts es sumen iniciatives com el programa Butaca Social, que ha acostat les programacions culturals municipals als col·lectius més vulnerables de la ciutat; la Plataforma Apropa Cultura, a través de la qual les entitats socials poden demanar entrades destinades als usuaris dels seus serveis per als diferents espectacles; i el programa de Cultura a barris, a través del qual es programen activitats culturals amb les entitats socials als barris i pobles del municipi.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email