Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS-Estimam Palma convertirà l’antic estadi del Mallorca en un gran parc verd i en equipaments per als veïnats i veïnades

Palma, 16 de maig de 2023.- La candidata de MÉS-Estimam Palma a la batlia, Neus Truyol, i el número dos de la llista, Miquel Àngel Contreras, han presentat avui la seva proposta per a l’antic estadi del Mallorca. La formació ecosobiranista ha impulsat la seva compra per part de l’Ajuntament i li vol donar un nou ús la propera legislatura.

Truyol ha recordat que “després de més de 23 anys el antics terrenys de l’estadi del RCD Mallorca han deixat de ser un problema per convertir-se en una solució per als veïnats  de Palma en general i, especialment, per als de Son Cotoner, Es Fortí, Camp d’en Serralta i Son Dameto”.

La candidata de MÉS-Estimam Palma ha recordat que els barris veïnats de l’antic estadi tenen una alta densitat de població i una manca històrica d’equipaments i de zones verdes. “Palma té un deute amb aquests veïnats”, ha afirmat Truyol, “és per això que continuarem fent aquests canvis amb la participació i les aportacions veïnal. Millorarem la qualitat de vida a una de les zones de Palma que més ho necessiten”.

Neus Truyol ha explicat el projecte que posarà en marxa el proper govern municipal: “El nostre objectiu és millorar la qualitat de vida dels palmesans i palmesanes; per tant, convertirem aquest espai de memòria comuna en un gran parc i en equipaments per als barris. El convertirem en una gran zona verda, amb arbres i vegetació per protegir les persones de la calor provocada pel canvi climàtic. A més, hi construirem equipaments esportius per fomentar un estil de vida saludable. I el solar de devora, el destinarem per a construir habitatges socials, per donar resposta a l’emergència habitacional que pateix la nostra ciutat”.

Truyol ha afirmat que la renaturalització d’aquesta zona és una prioritat per a MÉS-Estimam Palma. La candidata ha recordat la creació del Bosc Urbà, i s’ha compromès a ampliar-lo la legislatura que ve: “farem la segona fase en el Velòdrom, que també inclourà equipaments per als veïnats i veïnades. Culminarem així el projecte de la Falca Verda projectat el 1985, un contínuum de zones verdes i d’espais d’esbarjo per a la ciutadania que inclourà el Bosc Urbà, l’antic estadi del Mallorca i el Parc de Sa Riera”.

Miquel Àngel Contreras ha recordat que la compra de l’estadi del Mallorca soluciona un problema històric de la nostra ciutat: “el camp de futbol forma part de la memòria col·lectiva dels palmesans i les palmesanes, i s’havia anat degradant els darrers anys. Qui, directament o a través d’algun familiar o amic, no té records entranyables d’aquest estadi? Ara li donarem un nou ús que servirà per millorar la vida de la gent d’aquests barris i del conjunt de Palma”.

Contreras ha recordat que “l’antic estadi del Mallorca forma part d’un dels corredors verds que farem a Palma i que forma part del nou Pla General. Renaturalizarem Palma perquè sigui més amable per a les persones i més preparada per lluitar contra el canvi climàtic. Farem una ciutat amb més arbres i més vegetació, i que prioritzarà els vianants i les bicicletes i llevarà espai als cotxes”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email