Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Llucmajor i MÉS-Estimam Palma asseguren el seu compromís amb la renaturalització de la platja de s’Arenal

Llucmajor, 19 de maig de 2023.- MÉS per Llucmajor i MÉS-Estimam Palma faran que aquesta legislatura vinent que s’Arenal tengui el pes específic que li pertoca històricament. S’han compromès a fer feina conjuntament perquè així sigui els candidats a la batlia dels dos municipis, Miquel Serra i Neus Truyol, que s’han trobat a la partió entre els dos municipis, al Torrent des Jueus.

Per això, el candidat de la formació i arenaler de naixement, ha assegurat que, en entrar dins l’Ajuntament de Llucmajor, la primera iniciativa que farà per a la zona costanera és reclamar un règim especial de finançament per a s’Arenal. En aquest sentit, ha apuntat que “s’Arenal necessita un ajuntament valent que vagi més enllà i reclami al Consell de Mallorca, al Govern de les Illes Balears, a Madrid i a Europa, el finançament que el nucli necessita”.

El candidat ha afegit que “l’Ajuntament de Llucmajor, amb MÉS al capdavant, ha de reclamar una part del que s’Arenal ha produït els darrers 50 anys. Perquè no pot ser que sigui una jugueta rompuda del turisme actual. Aquí totes les administracions s’han enriquit a costa de s’Arenal, i ara totes han de contribuir a solucionar els problemes i mancances històriques que arrossega la zona”.

Però a banda del nou finançament i inversions, MÉS recorda que “hi ha projectes que deixàrem enllestits la legislatura de 2015 a 2019 i que els polítics de l’equip de govern actual no han sabut dur a terme”.

Alguns exemples són la millora de Gran i General Consell, la via verda, el torrent o les obres de la Plaça Reina Maria Cristina, “paradigma, aquesta darrera, de la incapacitat de gestió i inoperància dels mandataris que ens succeïren”, ha conclòs Serra.

Per la seva banda, Neus Truyol ha afirmat que “impulsarem la transformació de s’Arenal, i ho farem amb una coordinació i cooperació estretes entre Palma i Llucmajor. Només la presència de MÉS als governs municipals, tant de Llucmajor com de Palma, garanteix la protecció del barri. Cuidar el territori i recuperar espais naturals és una prioritat”.

Truyol també ha explicat la principal proposta de la seva candidatura per a s’Arenal: “Renaturalitzarem la platja de s’Arenal recuperant el sistema dunar que davant els reptes que plantegen actualment el canvi climàtic i les seves repercussions, com serien la pujada del nivell del mar i la major força que tendrien en el futur els temporals, s’han d’aplicar mesures que s’adaptin als nous escenaris. Tenim una responsabilitat, i s’Arenal s’ha s’adaptar a les noves circumstàncies que marca la crisi climàtica”.

Els projectes de les dues agrupacions tenen com a objectiu millorar l’entorn urbà de s’Arenal, preservar el Medi Ambient i garantir la qualitat vida dels veïnats. La pressió humana i turística que pateix aquest barri, tant a Palma com a Llucmajor, fa més necessària que mai aquesta feina conjunta. Les dues agrupacions de MÉS es comprometen a dur-la endavant des del primer dia.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email