Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma manifesta la seva oposició al Govern del retrocés i anuncia una oposició valenta i radical

, 17 de juny de 2023.- MÉS per Palma manifesta la seva oposició al Govern del retrocés que representa el PP i anuncia que farà una oposició valenta i radical als atacs als drets, llibertats i serveis públics que es duran a terme durant els propers quatre anys. La portaveu de la formació, Neus Truyol, ha reiterat que “actuarem amb contundència per defensar el benestar dels veïnats i veïnades i la protecció del Medi Ambient, i denunciarem les polítiques de retrocés social que plantejarà el PP, amb el suport extern de Vox. No oblidem que seran els seus millors aliats. PP i Vox són dues cares de la mateixa moneda”.

Per fer evident el seu desacord amb el nou govern municipal, les regidores i el regidor de la formació ecosobiranista han participat avui al ple de constitució mostrant xapes amb imatges de la lluita feminista, LGTBI, de la llengua catalana, i de defensa del planeta. Tot per simbolitzar la defensa dels drets socials i col·lectius de les dones, els col·lectius LGTBI, el foment de la cultura i la llengua, l’accés a l’habitatge o la protecció del territori i del medi ambient; reivindicacions que durà endavant la formació d’esquerres durant la legislatura. “Sabem que un govern del PP atacarà o retallarà drets, llibertats i serveis públics que s’han anat conquerint fins ara, no permetrem cap passa enrere”. “En concret”, assenyala Neus Truyol, “el PP ja ha manifestat quines seran algunes de les polítiques que tirarà endavant, d’absolut retrocés en el benestar de la gent i la protecció del Medi Ambient. Com ara la reducció de serveis i programes de protecció per a supervivents de les violències masclistes o LTGBI-fòbiques, i d’eradicació de la desigualtat i la discriminació; així com farà passes en contra de la llengua catalana, marginant la llengua pròpia d’aquesta terra; o polítiques contra el Medi Ambient, amb apostes clares pel cotxe privat,  amb més aparcaments al centre de Ciutat o eliminant el projecte del tramvia.  Però l’absurditat no acaba aquí, sinó que ja han anunciat que volen l’ampliació de l’aeroport i incrementar el nombre de turistes a la ciutat, abocant Palma a ser un parc temàtic que expulsa els residents. Però es que el PP ja ha dit que fomentarà l’especulació immobiliària, ja que no aplicarà la llei d’habitatge que permet regular preus per fer-los assequibles a la gent. O que comprarà Son Busquets!, un indret que ja és públic. Si no fos realitat, pareixeria una paròdia. Polítiques contra els interessos dels veïnats i veïnades de Palma, negacionistes de la necessitat de més transport públic, que impulsen la massificació turística i que faran de Palma una ciutat pitjor per viure. Arriba el govern del retrocés.”

Com a representants d’una formació republicana, ecologista i sobiranista, les regidores i el regidor han promès el seu càrrec per imperatiu legal, denunciant d’aquesta manera les limitacions de l’actual marc legal a l’aprofundiment democràtic i als drets col·lectius. La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ho ha fet “sense renunciar mai a la lluita per la justícia i la igualtat social; la defensa dels drets, llibertats i serveis públics assolits fins ara; així com per la dignitat i la felicitat de tots els pobles”. El regidor Miquel Àngel Contreras, per la seva banda, ho ha fet “sense renunciar mai als principis republicans de la igualtat i la justícia social, al dret a decidir dels pobles, i compromès especialment amb els veïnats i veïnades de Palma, vetllant pel seu benestar i per una societat on la vida i les persones estiguin per damunt dels interessos econòmics”. Per últim, la regidora Kika Coll ha promès “sense renunciar mai a continuar fent feina per garantir que la idiosincràsia de la nostra ciutat (llengua, costums, tradicions, a més de tot allò que ens defineix com a poble), es preservi”.

La portaveu de MÉS per Palma ha anunciat que “farem una oposició valenta i ferma contra les polítiques de retrocés que farà el PP, amb el suport de Vox; i una oposició de proximitat i cooperació amb els veïnats i veïnades. Serem la veu a les institucions de la Palma feminista, d’esquerres, ecologista i sobiranista. I plantarem cara als poders de sempre, als que volen fer negoci d’aquesta ciutat. Treballarem sense descans per fer la millor oposició al pitjor govern”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email