Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma considera intolerables les declaracions de Fulgencio Coll minimitzant la violència masclista

Palma, 21 de juny del 2023-. MÉS per Palma considera intolerables les declaracions de Fulgencio Coll realitzades ahir a la premsa minimitzant la violència masclista i atribuint-la només als nouvinguts, el que suposa a més un menyspreu absolut cap a les víctimes. 

La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha explicat que les paraules del senyor Coll “són racistes a més de classistes. Blanquegen la violència i la banalitzen.  La violència contra les dones no és una qüestió de nacionalitat sinó de masclisme, i el masclisme és universal. Les dades són clares i demostren les mentides constants de l’extrema dreta: de 2003 a 2021, de 1.106 dones assassinades, 761 agressors eren nascuts a l’Estat espanyol, prop del 70% del total”. A més, la portaveu ha volgut recordar a Coll que entre les files del seu partit hi ha membres condemnats per violència masclista, com el seu cap de llista a València.

Truyol ha fet referència també a les paraules de Coll sobre la setmana de l’Orgull:  “Comparar la lluita LGTBIQ per la igualtat de drets amb la violència i crueltat dels espectacles taurins, quan tantes persones han patit agressions o assassinats al llarg dels anys per la seva orientació sexual, és una falta de respecte al col·lectiu i a la societat en general”. 

A més, la portaveu de MÉS ha mostrat la seva preocupació pel que poden suposar els pactes a l’ombra de Jaime Martínez amb l’extrema dreta. “Martínez es troba amb un govern fràgil i necessitarà el suport de Vox per al seu dia a dia. És evident que qui en patirà les conseqüències seran les dones o col·lectius com  l’LGTBI”.

Per acabar, Truyol denuncia l’ús de la demagògia i el cinisme per part de Coll quan diu que els doblers que es gasten en les reivindicacions i activitats de l’Orgull es podrien destinar a persones que no arriben a final de mes. “La defensa dels drets humans és fonamental i des de MÉS per Palma estarem al costat de totes les lluites i moviments que vulguin avançar cap a una societat més igualitària i orgullosa de la seva diversitat. No tolerarem ni l’odi ni el menyspreu cap a cap col·lectiu vulnerable i estarem al costat de la gent, a peu de carrer, per fer front als missatges i polítiques d’odi que l’extrema dreta vol escampar. Per això animam a tothom a mobilitzar-se i a participar als actes de l’Orgull LGTBI que tendran lloc durant aquest mes”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email