Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma denuncia la censura de “Nua”, programada per a la propera tardor als Teatres Municipals

Palma, 3 de juliol de 2023.- MÉS per Palma ha denunciat avui la censura de “Nua”, programada durant la propera tardor als Teatres Municipals, després que l’actriu Ann Perelló ho hagi denunciat així a través del seu compte de Twitter. D’aquesta manera, MÉS per Palma condemna aquests fets i que una obra com aquesta, de temàtica social i sobre la salut mental i els trastorns alimentaris, hagi estat cancel·lada de la programació municipal prevista per a aquesta tardor.

El regidor de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras, ha considerat “inacceptable la censura que ha patit una obra que pretén generar consciència sobre un tema de rellevància i preocupació social, que malauradament forma part del nostre dia a dia com a societat”. A més, Contreras ha volgut destacar que “normalment la programació cultural es deixa confeccionada i amb les dates acordades amb els grups o companyies amb una antelació d’almanco sis mesos, a mesura que es van fent les contractacions, perquè és l’única manera d’assegurar-la”. “Qualsevol institució cultural mínimament responsable i de prestigi deixa prevista una programació a mig termini independentment dels processos electorals, com ho ha fet per exemple el Teatre Principal”.  “Tot i que no estigués formalitzat del tot el contracte amb la companyia, és una gran falta de professionalitat i de tracte cap a les pròpies companyies desfer els acords que aquestes havien pactat amb la institució. Amb aquesta actuació la regidoria de Cultura demostra poca fiabilitat i una falta de respecte, no només cap al sector cultural sinó també cap al públic i la ciutadania”, ha afirmat Contreras.

A més, el regidor de la formació ha volgut insistir en què “amb el nou equip de govern, no només es censuren espectacles que tracten temàtiques socials d’interès, sinó que des de la improvisació i sense uns criteris clars ja estan començant a carregar-se línies de programació consolidades i amb molt bona acceptació per part del públic i del sector, com ho és Escena, el programa d’arts escèniques per a adults dels teatres municipals, on s’incloïa aquest espectacle. Un programa que a més posa en valor el talent i les companyies locals”, ha lamentat el regidor.

Per acabar, Contreras ha volgut recalcar que “els fets d’avui tornen a mostrar com aquest Govern de Retrocés posa la seva moral i els seus prejudicis per davant dels interessos del públic cultural. La ciutadania de Palma es mereix una programació diversa, de qualitat i orientada a diferents sensibilitats i en el cas de “Nua” tracta de temes de tan de calat com els transtorns alimentaris en joves i adolescents, un tema que preocupa moltíssim a la societat”. “La cultura és una eina importantíssima per crear consciència social sobre temes transcendentals. El Partit Popular vol invisibilitzar unes problemàtiques que han estat ocultes fins ara. És evident que li fa nosa una bona part de la Cultura”, ha conclòs Contreras.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email