Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El PP ja prepara una operació de “pelotazo urbanístic” i les primeres retallades en habitatge

Palma, 4 de juliol del 2023 -. Vistes les informacions traslladades pel regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma a través dels mitjans de comunicació, MÉS per Palma alerta de la deriva desenvolupista i especulativa que suposarà el PP en matèria urbanística.

“Son Busquets ja és de propietat pública, pertany a l’Estat, i ha de ser per fer habitatge públic, social i a preu assequible. Ara el PP surt dient que no vol “guetos”, però el que realment vol dir és que no vol fer habitatge públic, a preus assequibles i per a col·lectius vulnerables. El PP és més d’oferir sòl públic al sector privat per a que altres facin negoci”, ha manifestat Neus Truyol, portaveu de MÉS per Palma. La formació d’esquerres ha recordat que les grans inversions en habitatge públic s’han realitzat amb governs progressistes, mentre que els governs de dretes no han apostat per l’oferta pública. “En Jaime Martínez primer volia expropiar Son Busquets, i ara el regidor diu que no vol tant d’habitatge protegit, no s’aclareixen ni ells”.

Son Busquets ha estat un espai en conflicte des de fa molts anys, i MÉS per Palma va desbloquejar-lo, arribant a un acord amb l’Estat espanyol per fer-hi més de 800 habitatges públics a preus assequibles, així com equipaments i espais públics per al barri, tot conservant una part del patrimoni arquitectònic per mantenir el caràcter singular de l’indret i donar usos socials a una part dels edificis existents. “El PP no pot consentir que haguem fet bona feina i haguem trobat una solució a un problema històric. Per això tiren cortines de fum i confonen a la gent. A més, d’aquí a poques setmanes hi haurà eleccions estatals. Si el PP governa a Madrid, això serà un gran “pelotazo”, ha previst Truyol. “Però el que sí és segur és que el govern del PP a Palma demana menys habitatge públic. Se’ls veu el llautó, duen 8 anys dient-nos que no fèiem prou habitatge públic i el primer que diu el regidor d’urbanisme és que en vol menys a Son Busquets. Començam bé!”, ha dit Truyol.

MÉS per Palma farà un seguiment acurat i demanarà explicacions al govern municipal per conèixer el pla de feina i la voluntat urbanística del PP. “L’Estat espanyol té un deute històric amb Palma, ha tengut gairebé 30 anys aquest espai abandonat i fa dècades que no inverteix un euro en habitatge públic a Ciutat. Ara que havíem aconseguit un acord molt beneficiós per als veïns de Palma, ve el PP i vol fer-ne negoci. No ho permetrem”, ha afirmat Truyol.

Pla General de Palma

En relació a les informacions publicades als mitjans sobre el Pla General, Neus Truyol ha recordat que no hi ha hagut cap tipus de “precipitació”, ja que fa més de 6 anys que s’hi ha fet feina tècnica i política. “Tenim un Pla General molt positiu per a Palma i la gent que hi viu, amb increments d’habitatge assequible per a tothom, més equipaments públics, més zones verdes, una mobilitat més sostenible, barris millor equipats… Qui pot estar en contra d’aquests objectius? El PP du anys criticant-lo, i ara es vol amagar darrere temes burocràtics quan ells s’hi oposen clarament per pur sectarisme”, recorda Truyol. “Recuperar normativa urbanística del anys 90 suposaria un retrocés enorme, seguint un desenvolupisme urbanístic que xoca frontalment amb el que necessita Palma per respondre a les necessitats d’habitatge i equipaments, així com a les noves condicions imposades pel canvi climàtic”.

Llicències d’obres

L’anterior regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat (de l’anterior mandat 2019-2023), liderada per MÉS, va treballar en diverses línies per millorar l’agilització de llicències urbanístiques. Entre d’altres, es va fer feina amb el Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears per millorar la presentació del projectes. “L’Ajuntament ha de reduir els terminis per atorgar llicències, però massa sovint el projectes es presenten amb mancances o errades que s’han de rectificar, la qual cosa suposa més temps per donar el permís”, explica Truyol. A més, la regidora ha recordat que “ja està elaborat un check list juntament amb els col·legis professionals per tal que els professionals que presenten projectes d’obra a l’ajuntament ho facin amb tota la documentació correctament, i reduir d’aquesta manera terminis. Per tant, amb aquest anunci del PP (fer un check list), s’apropien de la feina feta per l’anterior equip. Pareix que no l’hem feta tan malament, si se la fan seva”, ha ironitzat Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email