Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma denuncia el bloqueig de la Comissió de Centre Històric i Catàleg per part del PP

MÉS per Palma denuncia que la Comissió del Centre Històric i Catàleg no s’ha convocat des del 13 de juny de 2023. Aquesta darrera va ser convocada per la regidora d’esquerres Neus Truyol.

Truyol recorda que “durant l’anterior legislatura les sessions ordinàries eren cada dues setmanes, per la qual cosa ja són més de 5 sessions que el Partit Popular ha consentit no celebrar”.

“Això implica més de 60 expedients pendents de llicència d’obra, amb el corresponent retard de terminis. Durant els darrers anys, amb les millores organitzatives introduïdes per a l’agilització de llicències, el termini mitjà de concessió de llicències al centre històric era de 3 mesos. Ara, amb aquest retard, el PP provoca un retard absolutament innecessari i injustificat. El PP no fa la seva feina com a govern. Aquesta deixadesa és una falta de respecte pel patrimoni i per la tramitació de llicències”, ha afirmat la portaveu de MÉS per Palma. 

Si la proposta es du al pròxim ple el senyor Fidalgo assumeix que la Comissió haurà estat aturada 4 mesos, que això equivaldria als aproximadament 90 expedients pendents de revisió per aquesta comissió. “La promesa d’accelerar els tràmits era aquesta? Bloquejar una comissió quinzenal que dona llicencies? On queden els missatges en fals del PP per accelerar els tràmits?”, es demana Truyol.

La formació recorda que la Comissió de Centre Històric i Catàleg procurava i garantia les rehabilitacions i reformes d’edificis catalogats, singulars o emblemàtics de Palma i de les barriades històriques amb un urbanisme i arquitectura singulars. “És vergonyós com el govern del PP maltracta el patrimoni, com ja ha demostrat en altres ocasions, com per exemple, amb la demolició d’amagat del Pont des Tren”, ha recordat Truyol.

La Comissió del Centre Històric i Catàleg és un òrgan col·legiat creat pel Ple de l’Ajuntament de Palma, en compliment de l’article 285 del PGOU. El darrer acord de constitució i composició és del 4 de juliol de 2019. El govern  municipal ha de dur a aprovació al ple la nova comissió per poder-la seguir convocant, recorda MÉS per Palma. “Per tant, si el PP no duu una proposta al proper ple encara la inacció del nou govern serà encara més greu”, ha conclòs la regidora.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email