Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma denuncia l‘estafa de Jaime Martínez en la presentació d’un pressupost que retalla drets de la ciutadania

Palma, 9 de novembre de 2023.- MÉS per Palma ha denunciat avui els pressuposts del PP per al 2024. Segons el portaveu adjunt de l’organització, Miquel Àngel Contreras, “tot i l’anunci fet pel batle que els pressuposts presentats són expansius, ens trobam davant d’un clar atac als drets socials, lingüístics i democràtics de la ciutadania de Palma. El Govern de Retrocés demostra amb la seva proposta que no governa per a la majoria social de la nostra ciutat, sinó per a uns pocs privilegiats. Com sempre que governa el PP, ens trobam amb retallades en alguns serveis socialment sensibles, com Educació i Habitatge”.

Per al regidor, “el PP demostra per la via dels fets, deixant de banda les declaracions moderades fetes durant la campanya electoral, que el seu projecte és promoure una Palma hostil als drets civils de la ciutadania. I ho demostra, de la mà de l’extrema dreta, aplicant les seves obsessions ideològiques: contra la llengua pròpia, que veu desaparèixer totes les partides destinades a promoure’n l’ús social; contra les polítiques de recuperació de la Memòria Democràtica, que també elimina del tot; contra les dones i contra el Col·lectiu LGTBI, eliminant les principals partides per a activitats de suport i de sensibilització presents durant els darrers 8 anys. A més, com era de preveure, també a imposició de VOX i en el procés de desmantellament progressiu iniciat, retalla les partides destinades a la Defensora de la Ciutadania, deixant més desprotegida encara la gent de Palma davant l’Ajuntament.

Contreras denuncia també que el projecte de pressuposts “retalla ajudes i serveis per a les persones més desafavorides en àrees tan sensibles com Educació, d’on desapareixen les partides per a la creació de noves places i per al manteniment d’escoletes i es retallen les partides de dinamització educativa. El pressupost del Patronat Municipal d’Escoletes davalla en 2 milions d’euros, els projectes educatius i les Escoles Obertes baixen a la meitat. “Tot plegat, una agressió salvatge a la famílies”. En Habitatge, en plena emergència habitacional, retalla les partides destinades al Patronat de l’Habitatge. “Aquest fet demostra que per al govern de Jaime Martínez l’habitatge no és un prioritat ni un dret i que fins ara havia enganat a la ciutadania”.

D’altra banda, Contreras ha volgut denunciar “l’augment del pressupost en Promoció Turística, en un moment en què el descontent per part de la ciutadania per la saturació turística de la cituat està en constant creixement”.

En Participació Ciutadana també hi ha una forta baixada del pressupost, demostrant que per a l’equip de govern és totalment prescindible, la qual cosa demostra un tarannà poc democràtic. Baixen les partides destinades a Sant Sebastià, Nadal, Reis o Festes d’Estiu, i eliminen el Premi Rosa Bueno destinat a la participació veïnal. De manera sorprenent, també, retalla en matèria de Comerç, un dels temes de què sempre havia fet gala el PP a l’oposició: elimina els vals de Palma Activa, que eren una injecció d’ingressos importants per al sector. En suma, un autèntic despropòsit. Ens trobam amb el pitjor govern en el pitjor moment per a la majoria de la ciutadania”.

Finalment, Contreras ha criticat que dins aquest pressupost de retallades socials, pugin els privilegis dels representants de l’equip de govern, amb pujades de les dietes dels seus, així com la despesa en cotxes oficials. Hi ha prioritats polítiques”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email