Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma demana més habitatges socials, la rehabilitació del Camp Redó, comprar el Metropolitan i tomar sa Feixina

Palma, 20 de novembre del 2023. – MÉS per Palma ha presentat avui dilluns una esmena a la totalitat i més de 50 esmenes parcials als pressuposts de l’Ajuntament de Palma per a 2024.

La portaveu, Neus Truyol, ha manifestat que “el projecte de pressuposts 2024 presentat per l’equip de govern és un clar atac als drets socials, lingüístics i democràtics de la ciutadania de Palma. Són uns pressuposts pensats per a governar per a uns pocs i no a favor de la majoria social de la nostra ciutat”.

És per això que el Grup Municipal de MÉS per Palma ha presentat una esmena a la totalitat i més de 50 esmenes parcials a aquests pressuposts.

“El PP presenta uns pressupostos amb inversió zero en habitatge, mentre les famílies de Palma no arriben a final de mes a causa dels preus elevats per accedir-hi. Una nova mostra del nul respecte que té el govern municipal cap els veïns i veïnes”, ha explicat Truyol, “L’Ajuntament de Palma ha d’invertir en la compra d’habitatges socials de lloguer adreçats a col·lectius vulnerables, gent gran i joves”. Per això MÉS per Palma ha proposat la creació d’una partida de 6 milions d’€ provinent dels ingressos de capitalitat per a la compra d’habitatges destinats a lloguer social,.

 “El batle Jaime Martínez es va comprometre a rehabilitar el Camp Redó, però al pressupost només hi ha 150.000 euros per a aquesta barriada. Son uns professionals de vendre fum. Amb aquests diners just es poden reformar 3 habitatges. Des de MÉS proposam seguir treballant en la rehabilitació del barri, destinant 1’5M d’euros per a l’expropiació i demolició de l’edifici del carrer Castillo de Olite 2, per aconseguir més espai públic i esponjar el barri”, ha comentat Truyol. 

Amb la prioritat de tenir més equipaments per als barris, MÉS per Palma proposa la creació d’una partida de 300.00€ per a l’adquisició d’un solar a la barriada del Camp de’n Serralta situat al carrer Rodríguez Arias / Alòs, per a un equipament sociocultural. I la compra del Cine Metropolitan, ubicat a Pere Garau, per a transformar-lo en un equipament sociocultural i/o sanitari. “Aquests dos equipaments son una demanda clara de les organitzacions veïnals. Son barris amb molta població i manca de serveis públics. I el PP mirant cap a un altre costat”, ha denunciat Truyol.   

Finalment, ha conclòs la portaveu, un exemple d’esmena parcial que proposam per dignificar la memòria de la nostra ciutat és l’enderrocament del monòlit de sa Feixina. Durant tot aquest temps ha estat un element d’exaltació del règim franquista que ha suposat una humiliació constant per a les víctimes del feixisme. “Amb aquesta esmena proposam afegir la partida per al seu enderrocament, valorat en 250.000€”.

El Partit Popular ha fet uns pressuposts que inclouen retallades en serveis socialment sensibles, com Educació i Habitatge, i que promouen una Palma hostil als drets civils, molt marcada per les obsessions ideològiques del PP i de VOX contra la llengua pròpia, contra les polítiques de recuperació de la Memòria Democràtica i contra el Col·lectiu LGTBI. Entre aquestes obsessions hi ha també l’Oficina de la Defensora de la Ciutadania. El pressupost municipal està marcat per una total absència de projectes de millora i de transformació positiva dels barris: ni equipaments públics, ni habitatge social i assequible, ni iniciatives de transició energètica i de sostenibilitat de l’espai públic, ni de mobilitat sostenible o de diversificació econòmica, ha conclòs l’organització.

Esmena a la totalitat al pressupost 2024

Esmenes parcials al pressupost 2024

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email