Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma reclama la recuperació del projecte de Cotlliure

Palma, 21 de novembre del 2023- Els regidors de MÉS per Palma, Neus Truyol i Miquel Àngel Contreras, acompanyats de  l’anterior Director General d’Urbanisme, Biel Horrach, han fet una passejada pel carrer Cotlliure, i s’han reunit amb representants d’entitats afectades, per explicar-los de primera mà les conseqüències negatives de la decisió de l’actual equip de govern municipal del PP de renunciar al projecte de l’eix cívic de Cotlliure.

Durant la visita han explicat en que consistia el projecte, que estava basat en un urbanisme participatiu i tàctic on els veïns i veïnes dissenyaven el futur eix cívic. L’objectiu era crear més espais per a esbarjo i trobada dels vianants, dinamitzar el comerç de les barriades i obtenir un camí escolar segur per a infants i joves.

La portaveu Neus Truyol ha explicat que “aquest projecte es basa en la posada en pràctica de la Nova Agenda Urbana de les Nacions Unides, un urbanisme que posa les persones en el centre, amb la perspectiva feminista per construir barris que tenguin cura dels veïns i del teixit econòmic local. Es pretenia fomentar un urbanisme de proximitat, transformant Cotlliure en un camí escolar segur que alhora permetia activar el petit comerç del barri”.

L’eix cívic de Cotlliure suposava un impacte positiu important per a Palma des del punt de vista social, ambiental i econòmic. A més, tenia una funció de cohesió territorial i social, unint barris amb molta població a través d’un eix cívic.

Truyol ha denunciat que “amb la renúncia el PP demostra que és un govern de destrucció de projectes positius per Ciutat. Volen condemnar els barris on viu gent treballadora a tenir uns carrers molt menys saludables i més deshumanitzats que contribueixen a una mobilitat contaminant i que deixen de banda la qualitat de vida de les persones. L’eix cívic de Cotlliure és sinònim de consens social, de mobilitat sostenible, de camins segurs, de menys contaminació de l’aire i de menys renous, de més comerç i més espais de trobada veïnal. Tot son avantatges. Però el PP està obsessionat en renunciar a projectes ja fets i amb finançament europeu”.

Truyol ha conclòs que “ja no ens sorprèn res de l’equip de govern de Jaime Martínez. Només en quatre mesos ens han demostrat una capacitat de retallar i de retrocedir socialment sense precedents. Però no els ho posarem fàcil, ens trobaran en la defensa dels drets dels habitants dels barris, reclamant tots aquells projectes i polítiques que fan de Palma una ciutat millor per a la gent que hi viu”.

Per això MÉS per Palma ha fet una proposta al plenari municipal de recuperar i incorporar una partida al pressupost de 2024 per tal d’executar-lo durant el 2024. “El PP no pot donar l’esquena als veïns que han participat per dissenyar Cotlliure. L’eix cívic ha de ser una realitat”, ha conclòs Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email