Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma denuncia la mala educació i la incompetència del regidor d’urbanisme Óscar Fidalgo

Palma, 23 de novembre del 2023. – Aquesta setmana ha estat marcada per la caiguda de la normativa vigent del Pla d’Ordenació Detallada, que estava en vigor des de la seva aprovació inicial i que el Partit Popular havia de gestionar. La portaveu i regidora de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha comparegut en roda de premsa per esclarir i respondre els temes tractats aquest dies.

El PP difama la feina feta perquè no vol explicar quin projecte de Pla General té”

Aquesta setmana el regidor d’urbanisme Óscar Fidalgo ha sortit als mitjans explicant que deixa caure el Pla d’Ordenació Detallada i que, per tant, entra en vigor la normativa del Pla General del 98. Neus Truyol ha afirmat que “ell ho ven com a única alternativa per protegir el territori, però una vegada més menteix. El PP difama la feina feta perquè no vol explicar quin projecte de Pla General té. S’amaguen darrere els insults i la mala educació com a estratègia per despistar quan en realitat el que volen és un Pla General que fomenti l’especulació, amb preus inassolibles per a les famílies, i que deixi la ciutat sense nous equipaments i sense protecció del patrimoni. El PP està demostrant que no sap fer normes per garantir l’interès general. La seva prioritat és governar per qui fa negoci amb la pobresa i la precarietat”.

“És imprescindible que la ciutadania sàpiga”, ha apuntat la regidora, “que hi havia l’opció de prorrogar un any més el POD, amb una nova exposició pública, i per tant mantenir la normativa vigent. La nova normativa que recullen el nou Pla General i el POD ara descartat és molt més restrictiva que la del 98”.

“El Partit Popular”, assenyala Truyol, “fa una política manipuladora i poc transparent en temes d’urbanisme, perquè creu que com que són complexos la ciutadania no els entendrà. És curiós que el regidor sortís amb l’actual Gerent d’Urbanisme Tomeu Abad a donar dades sobre prescripcions, quan el mateix Abad, quan governava el PP, va aprovar el Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma amb més de 400 prescripcions un mes abans de les eleccions. Això és tenir molta barra i poca vergonya”.

A més, a apunta la regidora, “amb les seves declaracions Fidalgo augmenta la inseguretat jurídica. El regidor posa en dubte la legalitat del Pla General aprovat i està així donant ales a que els recursos contra ell prosperin. Ell, com a advocat que és, ho sap”.

“Quan el senyor Fidalgo diu que la regidoria no té el Pla d’Ordenació Detallada manifesta la seva incompetència. Vol dir que no ha sabut contactar ni relacionar-se amb les empreses contractades per la institució. La passada legislatura fèiem amb ells de dues a tres reunions setmanals. Ja fa 6 mesos que governen, és hora de que es posin a fer feina. Sembla que han quedat encallats a l’oposició”.

Truyol ha afirmat que “l’anterior equip de Model de Ciutat va fer una tramitació correcta del Pla General, i ara el PP es troba en la tessitura d’haver-lo d’aplicar. Però clar, ja sabem que a ells no els va bé això de complir normes. Són més de fer-les a mida. El problema es que el PP vol fer un Pla General per acontentar el negoci immobiliari més conservador, no per millorar la ciutat i la vida dels veïns”.

Al senyor Fidalgo, a qui tant li agraden les enciclopèdies, no li aniria gens malament llegir la definició d’educació i bones maneres”

“El Partit Popular dedica més temps a criticar la feina feta per l’anterior equip de govern que a explicar és el seu model de ciutat i com el vol aplicar. No han fet cap proposta des de que governen. Prefereixen l’urbanisme a la carta, amb el clientelisme que el PP ja ha practicat en el seu passat”.

“Sobre les declaracions del senyor Fidalgo i els atacs personals cap a mi només vull aclarir un parell de coses. Com ja vàrem explicar ahir, efectivament seguesc formant part de l’executiva de MÉS per Mallorca. Fins i tot per ofendre i atacar ha de mentir, quin nivell!.  Sobre la comparació amb els dibuixos animats, voldria deixar-ho com una anècdota que demostra la mediocritat del seu discurs. Ja li agradaria que jo fos una ficció, però resulta que som de carn i ossos i per això li faré una oposició ferma i valenta. De fet, si em presenta com un personatge és per deshumanitzar-me. Tal vegada per què li molesten les dones decidides i amb coratge? Potser per això em titlla de nerviosa, per desacreditar-me. Això és masclisme i misogínia”.

“Que deixin de fer-se les víctimes i assumeixin que ja no estan a l’oposició. Que governin o que dimiteixin. El senyor Fidalgo està permetent amb el seu discurs que jo sigui qui segueix marcant l’agenda de Model de Ciutat, quant de poder! Ahir va fer una roda de premsa d’oposició. Han passat 6 mesos i encara no s’ha adonat que ja no estic en el govern”.

“Al senyor Fidalgo, a qui tant li agraden les enciclopèdies, no li aniria gens malament llegir la definició d’educació i bones maneres”.

“Vull concloure enviant-li un missatge directament. No ens intimidareu. No és la primera campanya de desprestigi cap a mi ni cap a MÉS, ni amb això son originals. Però aquí som i serem, amb el cap ben alt i lluitant per la democràcia. No permetrem la manipulació ni la baixesa política”.

Les conseqüències de no haver aprovat el Pla d’Ordenació Detallada.

Finalment, Truyol han explicat que “amb la mala gestió del PP, des del 21 de novembre Palma és una ciutat pitjor. Deixar caure el Pla d’Ordenació Detallada té conseqüències nocives per als veïns i veïnes de Palma.

En concret, desapareix la limitació de 3 bars i restaurants cada 100 metres. 341 edificis deixaran d’estar catalogats, i cauen la conservació de l’arquitectura i del patrimoni tradicional. Desapareix la limitació per obrir noves sales de joc i apostes. Els adossats i plantes baixes podran fer lloguer turístic. Desapareixen les expropiacions per fer nous equipaments públics a molts de barris. Camp d’en Serralta i Pere Garau, per exemple, queden sense nous equipaments. Podrem veure un creixement desmesurat en alçada en les noves edificacions. Els nous edificis seran menys sostenibles en el consum d’aigua i energia i per tant augmentarà la contaminació”, ha conclòs la regidora.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email