Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma considera el nou Consell Social de la Ciutat del Pacte PP –VOX partidista i poc representatiu

Palma, 14 de desembre del 2023. – L’equip de govern de l’Ajuntament de Palma ha aprovat “a correcuita i sense cap diàleg amb els grups de l’oposició la nova composició del Consell Social de la Ciutat. El PP no deixa d’improvisar contínuament i de retallar la representació de la pluralitat que existeix dins el teixit associatiu de Palma”, ha lamentat Neus Truyol. El partit denuncia, a més, el partidisme que mostra el Partit Popular nomenant Francisca Bennàssar, exregidora de Palma i exdiputada del Parlament Europeu pel PP, com a vicepresidenta tercera. “És una mostra de menyspreu cap a les entitats socials que es nomeni una persona de partit i no la representant d’una entitat social”, assenyala Truyol. “El Consell Social és una òrgan de participació social format per representants del món associatiu, i aquesta decisió el desvirtua totalment”.

Per altra banda, denuncia MÉS, la composició global de l’òrgan no mostra la representativitat de tot el teixit social de Palma. En queden exclosos els sectors socials que defensen el medi ambient, el món cultural, la comunitat educativa, el feminisme o els col·lectius LGTBI, per posar alguns exemples significatius. “En un context històric on el canvi climàtic és la principal amenaça que patim, les violències masclistes i LGTBIfòbiques s’han d’eradicar, la llengua catalana s’ha de potenciar i l’entorn escolar s’ha de protegir, el PP opta per expulsar aquestes veus del Consell de participació més important de l’Ajuntament”, comenta Truyol. A més, en la línia que el caracteritza, el Govern de Retrocés dona entrada al Consell a una Federació que no compleix amb els requisits per ser Federació de Veïns de Palma.

En definitiva, per a MÉS per Palma, la composició global del Consell Social de la Ciutat no respecta la pluralitat del teixit social de la ciutat. “Aquest fet mostra el sectarisme de l’equip de govern, i el seu menyspreu i el del seu soci cap a la participació ciutadana i cap a tot l’espectre d’organitzacions del municipi”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email