Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Dotze notícies que Jaime Martínez no donarà aquest 2024, però que millorarien la vida de la ciutadania de Palma

Palma, 29 de desembre del 2023. – En tres dies començarà el 2024 i des de MÉS per Palma demanam al senyor Jaime Martínez que l’aprofiti per donar les dotze bones notícies que volen sentir els veïns i veïnes de Palma.

Un nou any és un temps ple de bons propòsits, una bona ocasió per abandonar la deriva de retrocessos i de pactes amb l’extrema dreta en la que ha entrat el Partit Popular, i per oferir a Palma un projecte de ciutat digne per als qui l’habiten.

Des de MÉS per Palma donam al batle Martínez l’oportunitat de canviar les seves polítiques per altres que millorin la vida de la gent. Aquí teniu les dotze notícies que esperen els veïns i veïnes de Palma. Estam gairebé segurs que no les durà a terme, però tant de bo ens sorprengui.

Gener: El PP presenta el projecte del nou carril bici de les Avingudes

El Partit Popular està impulsant retrocessos continus en transport sostenible. La contaminació i l’emergència climàtica semblen no ser una preocupació per a Martínez, tot i que la ciutadania demana més alternatives al cotxe privat. Els veïns i veïnes de Palma mereixen més rutes segures per anar en bicicleta.

Febrer: L’Ajuntament de Palma manté l’homenatge a Emili Darder el 24 de febrer i inicia la demolició de Sa Feixina.

Sabem de primera mà que tenir cura de la Memòria Democràtica és imprescindible per guarir les ferides. Però PP i VOX han eliminat qualsevol partida destinada a aquest tema. No demolir la Feixina és una falta de respecte cap a la democràcia.

Març: Comencen les obres del carrer Cotlliure.

El Partit Popular ha renunciat als Fons Europeus per a  aquesta intervenció. Es carrega així un projecte que suposava una millora per al barri descartant totes les propostes realitzades pels veïnats. Cotlliure i els seus habitants es mereixen la realització d’un projecte que millorava la qualitat de vida de la gent.

Abril: El PP es retracta i finalment Cort sí que organitzarà els Premis Rosa Bueno

El senyor Martínez ha anul·lat els Premis Rosa Bueno, recuperats fa 8 anys. Foren creats en memòria de la dirigent  veïnal de Palma per reconèixer la tasca de les entitats ciutadanes. Deixaran passar l’oportunitat de seguir celebrant els premis de la mà de la Federació de Veïns?

Maig: L’Ajuntament de Palma exigirà una regulació que redueixi dràsticament el nombre de creuers.

La situació que vivim cada estiu a Palma és insostenible. El Partit Popular té a les seves mans retornar la qualitat de vida als veïns i veïnes de Palma i deixar de sobreexposar la ciutat als turistes. Els creuers són la forma de fer turisme més contaminant que existeix, i no suposa cap millora a la situació econòmica de la ciutat.

Juny: Jaime Martínez penja la bandera LGTBI a la balconada de Cort amb col·laboració amb les entitats.

Hem vist com els darrers mesos Jaime Martínez ha allunyat Cort de tots els col·lectius que abans sentien que rebien un suport per part de la institució, eliminant qualsevol partida, acte o iniciativa de suport al col·lectiu LGTBI. L’Ajuntament de Palma ha de reivindicar com a seva la lluita pels drets LGTBI. Aquest 2024 recuperarà els vincles i els actes de suport al col·lectiu?

Juliol: L’Ajuntament de Palma fa un pla de xoc contra la sequera i limita el consum d’aigua als establiments turístics.

Mallorca està vivint en una situació d’alerta per manca de pluges durant els darrers mesos, el que fa que preveure una situació d’emergència l’estiu de 2024. Aplicarà Martínez restriccions als establiments turístics? O només les partiran els residents?

Agost: Jaime Martínez i Óscar Fidalgo comuniquen que s’acolliran a la llei estatal i limitaran els preus dels lloguers dels habitatges.

La llei estatal contempla la limitació dels preus dels lloguers per tal que tothom pugui accedir a un habitatge assequible. El PP ens donarà aquesta bona notícia?

Setembre: Martínez anuncia la creació de noves places d’educació 0-3, amb l’obertura el curs que ve de la nova escoleta de Pere Garau

Palma necessita de manera urgent la creació de noves places d’educació 0-3 per donar sortida a la demanda de les famílies de Ciutat, però Martínez ha retallat dràsticament el pressupost del Patronat Municipal d’Escoletes. Tampoc ha previst en  els pressuposts recursos per a l’obertura de la nova escoleta de Pere Garau, tot i que el PP ha aprovat una moció de MÉS comprometent-se a dur-la a terme. Complirà la seva paraula? Pere Garau és un barri que necessita que créixer en serveis per oferir als seus veïns i veïnes les oportunitats i els drets que mereixen.

Octubre: L’Ajuntament de Palma inicia una campanya de foment del català amb cursos de formació per a Nouvinguts.

Jaime Martínez han eliminat qualsevol inversió per al foment de la nostra llengua. Creim que està a temps de rectificar i de dur a terme projectes tan necessaris com aquest per garantir el dret dels no catalanoparlants a aprendre la llengua pròpia de la ciutat.  

Novembre: Jaime Martínez i Lourdes Roca presenten els pressuposts de la regidoria d’Igualtat i Benestar Social, on dupliquen la inversió en prevenció de la violència de gènere.

Després d’haver eliminat de l’organigrama municipal termes com “violència masclista” i d’abandonar inversions necessàries de suport a les víctimes i d’eradicació de les violències contra les dones, pensam que Martínez i Roca ens sorprendran aquest novembre redirigint les seves polítiques.

Desembre: Palma Activa torna a posar en marxa els vals de descompte per a les compres de Nadal.

Els vals de Palma Activa varen ser una de les campanyes de promoció de l’economia local millor valorades dels darrers anys. Afavoria el petit comerç i als veïns i veïnes de Palma, estalviant-los una bona part de les seves despeses. El PP posarà fi a la seva política de marginació del comerç local?

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email