Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma no assistirà als Premis Ciutat de Palma

Palma, 12 de gener de 2024. – El proper dissabte dia 20 de gener es celebra la gala de proclamació i lliurament del Premis Ciutat de Palma 2023. Una gala no exempta de polèmica, després de la decisió del Partit Popular de convertir-los en bilingues i de tornar a la crispació d’èpoques passades.

Ja en aquell moment, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana va criticar aquest canvi de model, considerant-lo una decisió arbitrària i ideològica i un greuge més al prestigi dels guardons, ja que fomentava la desafecció entre els creadors literaris.

Així, el regidor de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras, ha recordat que “des de la seva creació, els Premis es van convertir en un referent per a la defensa del català i de divulgació de la creació literària en la nostra llengua”.

Contreras ha insistit que “el batle Martínez ha volgut seguir la mateixa línia, tornant a la crispació generada pels seus predecessors, quan ja existeixen centenars de premis similars en llengua castellana a escala estatal i internacional”. A més, “el Partit Popular ha romput de nou el consens en aquesta qüestió en contra de l’opinió del sector, és a dir, dels propis escriptors. El Partit Popular té una obsessió malaltissa en polititzar i instrumentalitzar tot el que té al seu abast des de la seva ideologia més radical i anticatalanista”, ha afirmat el regidor.

Per tot això, MÉS per Palma no assistirà a la gala d’entrega dels Premis Ciutat de Palma organitzats per l’Ajuntament el proper 20 de gener. “Des de MÉS seguirem donant suport al col·lectiu d’escriptors. Per això estarem al seu costat i assistirem el dia 18 de gener a les 19h a Can Alcover, a la celebració alternativa “Lectures per la llengua: per uns Premis Ciutat de Palma en català”, convocada per l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Obra Cultural Balear i el PEN Català, i que comptarà amb la presència d’escriptors que han estat guardonats en edicions anteriors dels premis”, ha conclòs Contreras.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email