Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma exigeix a l’equip de govern a mantenir els iglús refugi de les colònies felines

Palma, 12 de gener de 2024. –  Els darrers dies hem sabut que l’Ajuntament de Palma ha decidit, de forma unilateral, retirar els iglús que fan la funció de refugis per a moixos.

El 2018, amb MÉS per Palma i Neus Truyol al capdavant de Benestar Animal,  un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius va ser el de reutilització i adaptació d’iglús (contenidors de recollida de vidre) com a refugis per a moixos. Aquests es col·locaren a Canamunt i a l’Estadi Balear. En aquests moments, hi viuen una trentena de moixos.

Amb la retirada d’aquests iglús, una trentena d’animals quedaran desprotegits i sense menjar ni beguda assegurats. A més, no es podran assegurar les condicions sanitàries d’aquests animals, que fins ara han estat en molt bones condicions de salubritat. Això provocarà problemes veïnals i desapareixerà un element atractiu i positiu per als barris.

MÉS per Palma exigirà a l’equip de govern, en el proper ple, mantenir els iglús refugi de colònies felines, i replicar-ho a altres indrets de la ciutat, com a exemple de bona pràctica.

Truyol ha afirmat que “les colònies felines i les voluntàries que se’n cuiden son pilars fonamentals per al benestar animal dels moixos comunitaris que viuen a Palma, a causa de la cura i el control que duen a terme de la població felina de la ciutat”.

El 2023 s’aprovà la Llei estatal de protecció dels animals, que, entre d’altres, incrementa la protecció de les colònies felines i les obligacions de les diferents administracions. Per tant, l’Ajuntament de Palma ha de complir i fer complir aquesta norma.

Truyol ha volgut recordar que els iglús refugi “mai han suposat cap problema ni cap queixa, ni per part de veïns, ni de comerciants, ni de visitants. Tot al contrari, han estat elements molt ben valorats. A més, han garantit que els moixos visquin en molt bones condicions sanitàries”.

Aquests iglús han estat un referent fora de Palma, tant a altres municipis de les illes Balears com a la resta de l’estat espanyol. Truyol ha explicat que “el projecte ha conjugat el benestar animal, la participació ciutadana, la col·laboració social, l’art urbà, la reutilització de materials i la millora de la convivència veïnal. En definitiva, es tracta d’un bon exemple a replicar, no a eliminar”.

Que l’actual equip de govern vulgui retirar aquests iglús demostra la seva desobediència a la Llei de benestar animal, així com un retrocés evident en matèria de protecció animal.

Per a MÉS per Palma és una mostra més de les contradiccions del Partit Popular i de com promulga uns discursos en que no creu. La retirada d’aquests iglús demostra que aquest partit no creu ni en la economia circular ni en el benestar animal ni en la participació ciutadana. “Aquest és un nou exemple del PP de retrocés d’una bona iniciativa que va fer un govern d’esquerres; iniciativa que, per tant, volen desmantellar. Actuen per venjança i amb excuses de mal pagador”, ha afirmat la regidora.

Truyol ha conclòs que “des de MÉS per Palma demanam al regidor de Benestar animal, Llorenç Bauçà, que es reuneixi urgentment amb les persones voluntàries responsables de les colònies felines, que faci un exercici d’humilitat i que escolti les necessitats reals del col·lectiu. Tenim gent que fa anys que es dedica a les colònies. L’equip de govern les ha d’escoltar i hi ha de cooperar”.   

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email