Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma rebutja el suport del PP a un acte favorable al genocidi a Gaza

Palma, 23 de gener de 2024. –  MÉS per Palma considera lamentable que l’equip de Cultura de l’Ajuntament de Palma hagi cedit la Biblioteca de Cort per fer-hi una conferència de Francisco Gil-White, autor amb postures racistes contra els àrabs i que defensa els actes de genocidi comesos pel govern d’Israel a Gaza: https://palmacultura.cat/ficha.php?Cod_not=11842 . Per a MÉS per Palma, és inacceptable que el PP cedeixi espais per a activitats que defensen la violència contra persones o col·lectius i defensen l’incompliment de la legalitat internacional.

Segons MÉS per Palma, amb aquesta activitat, imposada políticament, l’actual govern municipal col·labora en un acte favorable a un genocidi. A més, es posiciona, una vegada més, contra el dret del poble palestí a un Estat propi i contra les víctimes dels bombardeigs i desplaçaments a Gaza. Segons la formació, el PP diu que vol la pau a Palestina però els fets demostren que dona un suport incondicional a Israel, estat que està perpetrant l’extermini del poble palestí. Aquesta complicitat queda demostrada amb l’organització d’aquest acte.

MÉS per Palma considera que les biblioteques municipals han de ser espais per impulsar el coneixement i la cultura de la pau, no llocs on es faci apologia de la guerra i del genocidi. Tampoc llocs on es facin actes que defensen el racisme i la xenofòbia, on es discriminen persones o col·lectius pel seu origen o nacionalitat, o on es llancen missatges contraris als drets humans.

MÉS per Palma demana, per tant, a l’equip de govern del PP que rectifiqui i anul·li aquest acte. El PP utilitza una institució pública per fer apologia del racisme i del genocidi.

La formació d’esquerres seguirà lluitant per un alto el foc a Gaza que aturi el genocidi contra el poble palestí, i per la creació d’un estat propi per a Palestina.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email