Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma evidencia la inacció del govern de Cort, que no ha avançat en la construcció de l’IES Son Ferriol

Palma, 8 de febrer de 2024. – MÉS per Palma evidencia la inacció del govern conservador del PP, que no ha fet cap passa en la construcció de l’IES Son Ferriol. En aquest sentit, la portaveu del Grup Municipal de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha assenyalat que “la feina realitzada per l’anterior equip de govern no ha tengut continuïtat i la situació perjudica els interessos dels veïnats i la seva llarga reivindicació.”

Truyol ha destacat que la construcció de l’institut és un deute històric que les administracions tenen amb els joves de Son Ferriol, que finalment estava avançant i que ara, de sobte, ha estat abandonada per l’actual equip de govern liderat per Jaime Martínez. “Quan parlam de govern de retrocés ens referim a casos com aquest. Deixàrem el projecte i els diners preparats, i el PP no ha avançat gens”.

MÉS per Palma sosté que la defensa, expansió i millora de la xarxa educativa pública a Palma ha de ser una prioritat. A Son Ferriol, des de fa més de 30 anys, existeix una demanda històrica d’un nou Institut d’Educació Secundària per tal de facilitar l’accés a l’educació a prop de casa i promoure una ciutat amb serveis de proximitat. El govern del PP no ha fet res per continuar un procés ja iniciat la darrera legislatura.

MÉS per Palma va liderar, dins l’anterior equip de govern, passes importants per fer realitat aquest institut, incloent l’aprovació del projecte d’urbanització, amb un finançament de gairebé 1,5 milions d’euros. “Aquestes són passes fonamentals per fer realitat l’Institut de Son Ferriol”, ha recordat Truyol. En aquest sentit, l’anterior Govern de les Illes Balears, també progressista, va avançar en els estudis previs i l’avantprojecte del nou centre: “El Partit Popular va començar la legislatura amb el projecte fet i els doblers al calaix. I ara Jaime Martínez ho té aturat. Només ha de licitar la feina que deixàrem feta nosaltres. Ni això és capaç de fer”, ha comentat Truyol.

MÉS per Palma eleva les crítiques cap al govern municipal per la seva falta d’acció durant els últims 7 mesos. En aquest context, la formació proposarà en el proper ple accelerar les obres d’urbanització, la redacció del projecte de l’institut amb la participació de la comunitat educativa i la definició del finançament per a la seva construcció el 2025 per part del Govern autonòmic.

Proposició IES Son Ferriol

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email