Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma alerta que el futur dels serveis públics de Son Sardina està en risc per la manca d’espais públics i municipals

El Grup Municipal de MÉS per Palma a Cort, de la mà de la seva portaveu Neus Truyol i del també regidor Miquel Àngel Contreras, lamenta que el futur dels serveis públics de Son Sardina estigui en risc per la manca d’espais públics i municipals.

En paraules de Truyol,  “el govern de l’Ajuntament de Palma, que encapçala el batle del PP, Jaime Martínez, ignora l’obligació d’ampliar l’espai públic i els equipaments municipals arreu del municipi. Tanmateix, aquesta missió esdevé encara més urgent en llocs on no existeixen places públiques, ni equipaments de propietat pública per oferir serveis municipals de proximitat, com és el cas del poble de Son Sardina”.

Truyol ha recordat que “l’actual equip de govern del Partit Popular, amb el suport de VOX, ha deixat passar l’oportunitat d’aprovar definitivament el Pla d’Ordenació Detallat (POD), que ja identificava diversos espais que havien de ser expropiats i adquirits per l’Ajuntament per construir una plaça de propietat municipal als terrenys de Can Pesquet, així com un espai per desenvolupar un casal de barri i una biblioteca, entre d’altres”.

“Amb la seva deixadesa habitual, el govern del PP a Cort ha perdut l’oportunitat de garantir espais destinats a una futura plaça i altres nous equipaments a Son Sardina”, ha explicat Truyol. “Palma té un deute amb Son Sardina. Estam parlant d’un indret sense cap espai de propietat municipal. L’Ajuntament ha de treballar per a que tots els barris i pobles tenguin els seus equipaments a prop”.

En aquest sentit, MÉS per Palma presentarà una moció que insta a l’equip de govern a prendre mesures concretes per millorar les infraestructures i els serveis a Son Sardina. Aquestes inclouen l’aprovació de l’expropiació/adquisició dels terrenys de Can Pesquet per a la construcció d’una plaça municipal, així com la transformació de l’edifici de les antigues oficines de Sa Nostra del carrer Passatemps, actualment ocupat per l’associació de Persones Grans, en un Casal de Barri amb espais polivalents i Biblioteca autogestionat per les entitats locals. A més, es requerirà que el desenvolupament d’aquests nous espais es realitzi mitjançant un procés participatiu amb els residents i les entitats socials de Son Sardina, assegurant així una millor resposta a les necessitats de la comunitat.

La població de Son Sardina es veu ara abocada a les dinàmiques especulatives d’un mercat immobiliari desbocat al qual el  PP no posa límits. L’espai utilitzat fins ara com a plaça és propietat de la parròquia, i en l’actualitat l’Església catòlica ha qüestionat el seu ús per part dels veïns i veïnes de Son Sardina. A més, la biblioteca i el casal de barri municipals es troben en un local llogat a una entitat bancària, amb un contracte vigent de només tres anys. El teixit social de Son Sardina ha utilitzat diversos espais privats per emmagatzemar-hi material, fer reunions i activitats, i construir xarxes comunitàries. Tanmateix, tots aquests espais tenen els dies comptats, ja que els contractes de lloguer estan per caducar.

Amb una població propera als 3.000 habitants, Son Sardina pateix  greus mancances en quant a espais públics i a equipaments municipals. Els residents no disposen de cap plaça pública; la biblioteca i el casal de barri es troben ubicats en un edifici propietat d’una entitat bancària; i moltes activitats veïnals es duen a terme en espais privats. Aquestes mancances estaven en vies de solució amb l’aprovació de POD, però, com ja s’ha esmentat amb anterioritat, el PP i VOX decidiren no continuar la seva tramitació, amb els perjudicis que això ja comporta a la ciutat i a la població de Palma

“Son Sardina és un poble dinàmic, reivindicatiu i propositiu. La cultura popular, les festivitats, el moviment juvenil i el teixit veïnal són característiques fonamentals de la seva identitat.  Aquests elements són exemples d’una xarxa organitzada per millorar el poble, que ara el govern de la dreta i l’extrema dreta a Cort estan posant en perill”, ha conclòs Truyol.

Les entitats socials de Son Sardina han iniciat una campanya per denunciar la manca d’espais i locals públics i autogestionats que té el suport incondicional de MÉS per Palma.

Proposició Equipaments Son Sardina

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email