Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Vidal i Truyol celebren l’inici de les obres de la construcció de la nova depuradora de Palma

Palma, 21 de febrer de 2024.- El diputat al Congrés de Diputats, Vicenç Vidal, i la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, han celebrat  l’inici de les obres de construcció de la nova depuradora de Palma.  L’estat es va veure obligat a projectar aquesta construcció a partir del tancament de platges que va liderar Neus Truyol per preservar la salut del banyistes.

En aquest sentit, Truyol i Vidal han volgut evidenciar que sense el lideratge de MÉS a les institucions aquesta llarga reivindicació encara estaria sense atendre i que la salut dels banyistes de la platja de Palma i des Molinar estaria en perill a causa dels vessaments fecals que històricament s’hi han produït.

Vidal, per la seva banda, ha recordat la valentia i l’exercici de responsabilitat de Neus Truyol, que va tancar les platges a causa del risc que produïen el vessaments a les persones. “Quan na Neus va assumir la responsabilitat a EMAYA va encarar una problemàtica que tothom coneixia i a la qual la resta de forces polítiques històricament havien donat l’esquena”.

Per la seva part, Truyol ha explicat el paper protagonista i el suport sense fissures que va rebre de Vicenç Vidal quan aquest va ser Conseller de Medi Ambient. “Sense la bona feina i el suport d’en Vicenç Vidal és evident que no hauríem arribat tan lluny. La reivindicació conjunta va ser clau per forçar l’Estat a actuar pel bé dels banyistes i del Medi Ambient. Va ser un procés ple d’obstacles, però la força de la raó i el sentit comú varen aconseguir que Madrid activàs aquest projecte”. 

Finalment, tant Vidal com Truyol han posat de manifest que la construcció de la depuradora és una bona notícia per a tothom excepte per als governs del PP i VOX, tant a Cort com al Consolat. El silenci que ara mostra el PP a totes les institucions és una prova que per a ells els vessaments eren un problema secundari. “El PP només ha utilitzat els vessament per atacar MÉS. Que la gent nedàs enmig de residus fecals mai va ser important per a ells. Han començat les obres de la depuradora i no diuen res? El silenci mostra el seu menyspreu cap a la salut de la gent i el Medi Ambient”, ha conclòs Truyol.

La obres tenen com a objectiu comptar amb una depuradora de major capacitat que l’actual que, en el seu desenvolupament final, permeti un tractament de 90.000 m3/dia i una reducció considerable de la càrrega contaminant, possibilitant una qualitat de vessament ajustada a les condicions més exigents de vessament en zona sensible i de bany, segons el que exigeix la Directiva 91/271/CEE.

En aquesta actuació s’han d’invertir 142 milions d’euros (IVA inclòs) cofinançats en un 80% pel MITECO a través dels fons Next Generation de la Unió Europea, mentre que el 20% restant correrà a càrrec d’EMAYA durant l’execució de les obres, en virtut del conveni signat el 30 de juny de 2021 entre ACUAES i EMAYA per a l’execució, finançament i explotació de l’actuació.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email