Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma denuncia que el PP torni a regalar Son Fusteret a l’empresa privada

Palma 18 de març  de 2024.- El regidor de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras, ha comparegut davant els mitjans per denunciar que el Partit Popular torni a privatitzar Son Fusteret i reclamant una gestió de l’espai sota criteris d’interès públic i cultural.

Contreras ha explicat que “Son Fusteret és l’únic espai públic de Palma que permet concerts i esdeveniments culturals de mitjà i gran format, i l’únicm tant públic com privat, que té la nostra ciutat a l’aire lliure . Per això reclamam que la gestió de Son Fusteret es faci sota criteris d’interès públic que permetin la igualat de condicions entre promotors i teixit cultural i una programació diversa i per a tots els públics”.

Des de la formació s’ha remarcat que el Partit Popular ja va privatitzar la seva gestió en el seu moment, i que ara l’equip de govern està perdent l’oportunitat de poder recuperar l’espai i convertir-lo en un espai d’oportunitats i de sinergies culturals per a Palma. “El PP no pot privatitzar l’únic espai públic de Palma d’aquestes característiques. Com a conseqüència d’això, molts promotors culturals i musicals ja opten per altres municipis per a la realització dels seus esdeveniments, vista la manca de llocs com aquest a la nostra ciutat. Això limita l’oferta cultural de Palma”, ha declarat Contreras.

El regidor de MÉS per Palma també ha explicat que al passat Consell d’Administració de l’SMAP s’aprovà l’expedient del contracte d’arrendament del recinte de Son Fusteret per 12 anys, prorrogables a un total de 15. “Les condicions econòmiques estipulades són simplement ridícules: només 20.000€ anuals, l’equivalent a 1.666 euros al mes. Tot i que els plecs exigeixen una inversió de 280.000€ al llarg d’aquests anys, s’ha de tenir en compte que segons la Llei d’Impostos Sobre Societats les inversions fetes en arts escèniques i música en viu obtenen unes deduccions de fins al 120%. Per tant, sobre una inversió 280.000€, l’empresa adjudicatària hi guanyaria el 20%”.

“En conseqüència, com ja feu el batle Isern, l’actual govern del PP a Cort regala i hipoteca Son Fusteret almenys per als propers 12 anys, sense considerar cap criteri d’interès públic o cultural. Aquesta decisió és una bufetada a la cara de tots aquells que valoren la importància de la cultura a la nostra ciutat.”

“La deixadesa  del govern del batle Martínez i del PP continua. Ara l’SMAP i la regidoria de Cultura no estan fent la seva feina i no garanteixen la lliure competència ni la igualtat d’oportunitats entre els programadors culturals, ni tampoc tenen cura de la indústria cultural local. Una altra vegada som testimonis del nul interès que té el PP per la Cultura i una evidència més que allò que li interessa és un model que aposta per una gestió de la ciutat neoliberal i completament privatitzada”, ha conclòs Contreras.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email