Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma presenta una moció per promoure la compra de productes locals dins les institucions

Palma, 26 de març de 2024.- MÉS per Palma presentarà una moció en el proper Ple Municipal per promoure la compra de producte local. La moció neix d’una iniciativa del sindicat agrari Unió de Pagesos i insta a l’equip de govern a incorporar criteris de sostenibilitat ambiental i de baixes emissions de gasos d’efecte hivernacle en les compres públiques d’aliments.

La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha agraït la tasca que fa Unió de Pagesos en defensa d’una pagesia sostenible i compromesa amb els seus treballadors i el territori. A més, la regidora ha indicat que “el producte local garanteix la qualitat dels aliments, la preservació del Medi Ambient i el manteniment de l’economia local”. La moció també insta al Govern de les Illes Balears i al Consell de Mallorca a revisar  les seves polítiques de compra pública per potenciar el producte local.

En aquest sentit, Truyol ha explicat que “l’aposta pel consum de producte local està en línia amb el nostre model de ciutat. Un model de ciutat que ens permeti arribar a final de mes sense renunciar a consumir aliments sans que no destrueixen el planeta i que ajuden a l’economia de les famílies pageses mallorquines.  Palma no pot donar l’esquena a la pagesia. Hem de recordar que el 85% dels aliments frescs que consumim a Mallorca vénen de fora. Això ha de canviar: és insostenible i no té cap sentit”.

Un estudi realitzat el 2023 per l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) confirma que el consum de productes locals redueix en un 55% les emissions de CO2, contribuint a preservar el Medi Ambient.

Truyol ha reivindicat la feina dels treballadors i treballadores del camp mallorquí. “Hem de defensar la pagesia mallorquina, que es troba en desavantatge perquè competeix amb productes externs que incorporen costs un 30% més baixos. Hem de defensar els pagesos i pageses de Mallorca perquè treballen amb producte de qualitat, ajuden a preservar el nostre territori i, a més, perquè el producte local és més respectuós amb la vida i el planeta”

Els darrers anys, l’Ajuntament, gràcies a l’acció de govern de MÉS per Palma, ha desenvolupat polítiques actives de suport a la pagesia i al producte local. “Delimitar el Parc Agrari al Pla General permet preservar terres fèrtils per a ser cultivades, i no utilitzades per a altres finalitats. A més, el programa Escudella a les escoletes municipals, garanteix una alimentació sana amb productes locals i ecològics per als infants. Aquests dos exemples de polítiques impulsades per MÉS van en la mateixa línia que la compra d’aliments locals. Hi guanya la pagesia d’aquí, hi guanya la societat i hi guanya el planeta”, ha explicat Truyol.

MÉS per Palma destaca el paper crucial de l’Administració Pública de donar l’exemple premiant les baixes emissions de CO2 en les seves adquisicions alimentàries. “Reclamam un suport decidit de les institucions per promoure el consum de productes locals, no només per garantir la qualitat dels aliments, sinó també per contribuir a la preservació del Medi Ambient i al manteniment de l’economia local”, ha conclòs Truyol.

Pots llegir la moció aquí

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email