Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma insisteix en la importància del Districte d’Innovació i de GESA per diversificar l’economia

Palma, 19 d’abril de 2024.– MÉS per Palma defensarà en el Ple Municipal que l’antic edifici de GESA formi part del futur Districte d’Innovació. La formació considera inacceptable convertir l’edifici en el nou megaespai turístic que vol perpetrar el govern del PP del batle Martínez amb el suport de VOX amb l’excusa d’un nou museu d’art modern.

La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha declarat que “l’edifici de GESA ha de ser un actiu principal dins el futur Districte d’Innovació, per tal d’afrontar una diversificació econòmica real. Aquest edifici ha ser part de la solució i no del problema. No s’ha de convertir en un nou producte per a turistes que només beneficiarà als grans empresaris turístics i no als veïns i veïnes de Palma. El batle Martínez ha de decidir si vol ajudar als veïns i veïnes o si els vol complicar encara més la vida”.

Truyol ha explicat que “les característiques de l’edifici fan que no sigui adequat per a l’obertura d’un museu d’art. Per exemple, ni l’alçada de les plantes ni la lluminositat de l’edifici no el converteixen en el millor escenari per albergar obres artístiques. Els museus requereixen espais de grans dimensions i alçades, amb un estricte control climàtic i lumínic. En contrapartida, sí que té sentit el seu ús per part d’empreses de l’economia tecnològica, de la indústria cultural, de les energies renovables, de la investigació i el coneixement… tot això combinat amb espais d’ús municipal. L’anterior legislatura es va realitzar un pla estratègic del Districte d’Innovació, acordat entre institucions públiques i el sector privat (empreses i veïns). Ara el PP es vol carregar tota la feina feta per un capritx del senyor Martínez. Cap expert en diversificació econòmica diu que Palma necessiti un gran museu”.

“El consens entre les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Palma en relació al desenvolupament del Districte d’Innovació és total i no s’hauria de trencar per defensar un projecte faraònic com el megamuseu. En aquest sentit, el futur Districte d’Innovació és clau per a la transformació de la nostra economia. Significa un futur més esperançador i sostenible i noves oportunitats d’ocupació i desenvolupament en sectors emergents com la tecnologia, la biotecnologia o les energies renovables. Tot això contribuirà a reduir la nostra vulnerabilitat davant les fluctuacions del turisme i a consolidar una base econòmica i un futur més sòlids”, ha  explicat Truyol.

“És evident que convertir l’edifici de GESA en un megamuseu per a turistes no s’ajusta en res amb aquests objectius de futur. Tot el contrari, no treballa per a la diversificació econòmica i fomenta, encara més, el turisme de masses.  Martínez s’hi vol gastar 80 milions d’euros en un projecte que repetirà el errors que ens compliquen la vida en el nostre dia a dia. És una quantitat completament desorbitada. El problema més urgent a la nostra ciutat és l’accés a l’habitatge. Quants milions vol destinar el batle Martínez a resoldre’l? Zero euros”,  ha conclòs Truyol.

Aqui podeu veure la proposició

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email