Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma proposa noves línies d’ajuts per a l’esport adaptat i inclusiu

Palma, 30 d’abril de 2024.- MÉS per Palma proposa la millora de les línies d’ajuts de l’Institut Municipal de l’Esport destinades a les entitats esportives de la ciutat. La portaveu Neus Truyol ha explicat que “hem de fer la vida fàcil a la gent. A cada barri de Palma hi ha d’haver oportunitats per a practicar esport. Necessitam instal·lacions esportives i clubs a 15 minuts de ca nostra. L’esport és un lloc de trobada, de salut i de socialització”.

Per això MÉS per Palma considera que s’han d’augmentar les línies de subvencions ja existents i proposa la creació de dues noves línies d’ajudes: una per a clubs esportius que realitzin projectes d’integració de persones amb vulnerabilitat social; i una altra per a l’esport adaptat a persones amb diversitat funcional, tant per als clubs com per a les persones que el practiquen.

La portaveu de MÉS per Palma ha exemplificat l’objectiu de la proposta: “a qualsevol barri de Palma, un al·lot o una al·lota amb diversitat funcional pot desitjar jugar a futbol o a volei. L’Ajuntament ha d’estar al seu costat, fomentant l’esport adaptat. D’aquesta manera, aquest jove el podrà practicar i ser una part fonamental de l’equip. L’esport és una eina molt útil per fomentar els valors de la companyonia i de la superació col·lectiva. També ajuda a fer bones amistats i a alimentar l’autoestima”. De la mateixa forma, l’Ajuntament ha de donar suport econòmic als clubs que realitzen projectes socials, “per incorporar a les seves files infants i joves en situació de vulnerabilitat social. L’esport ha d’educar en igualtat i en justícia social, ja que és una eina molt poderosa per crear vincles i confiança, i rompre prejudicis i estereotips”, comenta Truyol.

Palma ha de ser un motor d’històries inspiradores de superació, de salut,  d’integració i de respecte. I l’Ajuntament les ha d’acompanyar per fer-les possibles. És per això que MÉS per Palma demana crear noves línies d’ajudes a l’esport per a persones amb diversitat funcional i per a persones en situació de vulnerabilitat social.

Truyol ha explicat que “l’Ajuntament de Palma ha d’incorporar aquesta visió social i inclusiva a l’esport. Hi ha moltíssima gent i clubs que ja treballen en aquesta línia. Cort les ha d’ajudar a través de les subvencions i ajudes.  L’esport fomenta un estil de vida saludable i col·lectiu. La política esportiva de l’Ajuntament ha de tenir com a principal objectiu la inclusió social i la igualtat d’oportunitats”.

MÉS per Palma entén que l’esport és una eina magnífica perquè els joves, les famílies, les persones grans i la població en general gaudeixin d’una activitat plena d’avantatges, tant des del vessant de la salut com des del foment de la socialització i de la convivència.

“Palma ha de ser una ciutat amiga de l’esport. Un esport que ha de ser per a tothom. L’Ajuntament ha de desenvolupar polítiques d’integració que permetin que els palmesans i les palmesanes siguin esportistes actius”, ha conclòs Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email