Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma es posiciona en contra de l’ordenança “cínica” del PP i tornarà a defensar la convivència democràtica

Palma, 8 de maig de 2024. – La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha compareguda en roda de premsa per denunciar durament la nova ordenança de civisme proposada pel govern municipal de Palma del PP i pel batle Jaime Martínez. La formació acusa el batle de Palma d’imposar solucions policials a problemes socials.

Segons Truyol, “aquesta ordenança no té res de cívica. Tot el contrari, és una ordenança cínica que reprimeix drets fonamentals i ataca col·lectius vulnerables en lloc de solucionar problemes socials reals com la pobresa o la manca d’habitatge. És l’expressió cínica d’una involució democràtica. Una manera de fer política que beu directament de l’esperit de l’expressió «la calle es mía»,  que va pronunciar el ministre franquista Fraga Iribarne”.

Ofensiva contra el pobres

MÉS per Palma considera que l’enfocament cínic de l’ordenança és purament repressiu i que no ofereix solucions per fomentar la convivència. El PP hi criminalitza els pobres. Per això vol multar a les persones que viuen a autocaravanes, que no es poden pagar un lloguer; o pretén sancionar a les persones que demanen pel carrer i que viuen situacions desesperades.

Truyol, també ha denunciat que la normativa de Martínez castiga de forma més dura a les persones i col·lectius que tenen més problemes per arribar a final mes. Les sancions són totalment desmesurades i del tot inassolibles per a gent que ja viu en risc d’exclusió social.  “Les multes augmenten. El 2014, amb la normativa d’Isern, eren d’entre 50 i 600 euros i ara passen a ser d’entre 300 i 600 euros. És evident que qui viu a una caravana o al carrer ho fa perquè té problemes econòmics. Sancionar a qui no arriba a final de mes o és pobre és profundament injust i covard, i no serveix per solucionar els problemes de fons”, ha explicat Truyol.

Ofensiva contra el dret a gaudir dels carrers

D’altra banda, Truyol ha explicat que “el batle i el PP tenen por de les concentracions de persones al carrer. Però, a qui multaran? Ho faran als grups de desenes turistes que, en moltes ocasions, impedeixen el pas a la resta de vianants, o als grups de joves que fan una campanya a favor de l’ús del català o contra la guerra a Palestina?”, s’ha demanat Truyol.

Truyol ha declarat que “el carrer no és de Jaime Martínez, ni de Fulgencio Coll, ni del PP, ni de VOX. No és cap de partit, ni de cap ideologia. El carrer és de la gent, dels palmesans i les palmesanes o de les persones que ens visiten. L’ordenança no és ni cívica, ni democràtica, ni justa, perquè, per exemple, atempta contra els dret al joc dels infants, als quals es podrà multar per jugar a pilota al carrer”.

Ofensiva contra la llei i la justícia

D’altra banda, la portaveu de MÉS per Palma, també ha denunciat que la normativa no és nova, no és cívica i a més és il·legal perquè calca de forma evident la mateixa ordenança de Mateu Isern. “Avui cal recordar que ja fa 10 anys la normativa d’Isern va ser derogada per una sentencia judicial del TSJIB.  Tornar a presentar un text quasi idèntic és una pèrdua de temps, un malbaratament de recursos públics i una greu irresponsabilitat. Com pot ser que tornin a presentar un text que ja sabem que els tribunals tombaran? El PP i Martínez insisteixen en la seva deriva antidemocràtica i anticonstitucional”, ha declarat Truyol, mentre mostrava una còpia de la sentència que va derogar l’ordenança d’Isern que el PP ara vol tornar a colar a la ciutadania.

Campanya per la convivència i contra la normativa cínica

Finalment, la portaveu de MÉS per Palma ha anunciat una campanya per explicar a la ciutadania el risc que comporta la nova normativa, a més de la presentació d’una moció per al proper Ple Municipal que insta a la retirada d’aquesta ordenança cínica i a prendre mesures reals per fomentar una  convivència democràtica i compromesa amb la llibertat i la igualtat.

Podeu llegir l’ordenança aquí

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email