Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma denuncia que el PP posa l’estora vermella als negocis de les empreses privades a les platges

Palma, 23 de maig de 2024. – MÉS per Palma denuncia la falta de previsió del PP en la gestió de les platges de Palma. La portaveu de la formació, Neus Truyol, ha denunciat “la manca d’una planificació responsable per part del govern del batle Martínez en la gestió de les concessions d’hamaques i para-sols a les platges del municipi, especialment a Cala Major. El govern del PP ha ampliat a un any més totes les concessions de les platges fetes anteriorment a empreses privades. Per a elles això és un negoci molt lucratiu”.

En aquest sentit, Truyol ha explicat que “la massificació turística i el canvi climàtic estan castigant severament les nostres costes i està reduint la superfície de les platges. La planificació que fa el govern municipal està completament desconnectada de la realitat. Estam sobrepassats, i això castiga especialment els residents i les nostres platges. El canvi de discurs del PP respecte del turisme té les cames curtes. La realitat sempre s’acaba imposant al màrqueting”.

“En lloc d’abordar aquests desafiaments amb polítiques responsables i sostenibles, el Partit Popular (PP) està pactant amb negacionistes climàtics i aplicant mesures que ens duen al col·lapse. Són uns irresponsables que apliquen polítiques que no només ignoren, sinó que agreugen els problemes actuals en lloc d’exercir accions responsables que ajudin a millorar la vida dels residents”, ha afegit Truyol.

El cas de Cala Major explica perfectament aquesta deixadesa en la gestió de les platges per part del PP i del batle Martínez. “Els residents de Cala Major, una platja tradicionalment accessible i freqüentada per ciutadans de Palma, s’ha vist afectada per la massiva col·locació d’hamaques i para-sols, deixant sense espai  al dret fonamental de gaudir d’aquesta platja sense pagar. Exigim al PP que inspeccioni l’ocupació d’hamaques i para-sols a Cala Major. No podem sotmetre tota la platja al negoci privat i turístic”, ha comentat Truyol.

MÉS per Palma exigeix a l’Ajuntament polítiques que garanteixin un ús no lucratiu de les platges, i que actuï per preservar-les davant el canvi climàtic. “Estarem vigilants. Ja basta de prendre decisions només pensant en el turisme” , ha conclòs Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email