Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Truyol: “Martínez torna a escollir els grans promotors a l’hora de construir habitatge”

Palma, 12 de juny de 2024. – La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha volgut valorar la proposta de construcció de 13.000 habitatges que el govern de Cort va anunciar ahir com a proposta estrella del Debat de la Ciutat. Martínez torna a escollir els grans promotors a l’hora de construir habitatge”.

“El PP pretén construir en quatre anys allò que està previst en 20. Un altre exemple del “pelotazo” urbanístic tan propi i característic de la seves polítiques. De fet, hi ha solucions més ràpides, efectives i sostenibles que també contempla el Pla General i que el PP no vol aplicar. Per exemple, als barris de Palma es poden construir ja uns 20.000 pisos a solars sense edificar, o fomentar la posada al mercat els 15.000 buits que hi ha a Palma en aquest moment. Però el PP, de totes les possibilitats, tria sempre el gran negoci immobiliari”, assenyala Truyol.

“El PP podria desenvolupar polítiques senzilles i eficaces a curt termini, però en comptes d’això aposta per desenvolupar projectes que beneficien els grans propietaris de sòl urbanitzable. No cal que dir que Martínez, l’arquitecte del turisme, té molt clar per a qui governa. És el còmplice dels pelotazos urbanístics. Res nou, tot en ordre”, ironitza Truyol.

El PP perverteix l’esperit del Pla General que, en realitat, aposta per un creixement sostingut i sostenible amb una mirada a 20 anys vista. El Pla General de Palma va ser aprovat l’any 2023 per Truyol quan va ser regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat. El Pla General  va tenir els vots en contra del PP i VOX. “El batle ho ha tornat a fer. Perverteix una normativa que combat el problema de l’habitatge per afavorir els grans especuladors. És un cínic de manual”.  

D’altra banda, el PP torna a minimitzar la importància de la nova depuradora. El PP sempre ha volgut un urbanisme expansiu. Els són iguals les depuradores, les zones inundables o la salut de la gent. Governen per facilitar el negoci dels de sempre”.

Per finalitzar, Truyol ha volgut posar en evidència que, en tot cas, aquests 13.000 habitatges són una solució per d’aquí a uns anys. “Els veïns necessiten solucions ja. Es podrien abaixar els preus ja, de forma immediata, però el PP no ho vol fer”,  ha conclòs Truyol.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email