Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma denuncia la covardia i l’intent d’emblanquinament del PP amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI

Palma, 25 de juny de 2024.- Els regidors de MÉS per Palma, acompanyats de membres del partit, han penjat avui la bandera LGTBI al balcó del grup municipal. La formació ha fet una crida a tota la societat a sumar-se massivament a les mobilitzacions de l’Orgull LGTBI d’aquesta setmana.

El regidor de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras ha criticat la covardia del PP i del batle Martínez en relació a les polítiques LGTBI: “Durant aquesta legislatura el PP ha cedit en tot davant l’extrema i ha desmantellat les polítiques impulsades pels governs d’esquerres. Ara intenta blanquejar les seves polítiques penjant la bandera de l’Arc de Sant Martí del balcó de Cort, però ho fa girant l’esquena a les entitats que defensen aquests drets i que hi participaven els anys anteriors. El PP ha eliminat tot el programa d’activitats del l’Orgull i de l’Octubre Trans, que servien per sensibilitzar a favor dels drets del col·lectiu. Ens trobam davant una rentada de cara del PP, que mira cap a un altre costat per no incomodar els seus socis ultres. O hem d’oblidar el seu suport a la continuïtat de l’obertament homòfob Gabriel Le Senne a la presidència del Parlament? o les recents declaracions de la portaveu municipal, Mercedes Celeste, eximint de responsabilitats l’Ajuntament davant una recent agressió lgtbifòbica a l’EMT? Tots dos han estat nominats al Dimoni Rosa per les seves declaracions”.

Davant aquest panorama, el regidor de MÉS a l’Ajuntament, Miquel Àngel Contreras ha insistit en la importància de sortir al carrer el proper divendres 28 de juny: “Ens trobam davant un context on els valors democràtics de la convivència i el respecte a la diversitat estan greument amenaçats. El discursos d’odi promoguts per l’extrema dreta i per sectors reaccionaris de la societat, i parcialment comprats pel PP, estan donant ales a conductes lgtbifòbiques i a agressions verbals i físiques cap al col·lectiu. Cal tenir en compte que de totes elles només en coneixem una part, ja que moltes vegades les víctimes no les denuncien per por. Palma no n’és una excepció, com és el cas de l’EMT ja esmentat, que acabà amb la víctima expulsada del bus mentre l’agressor continuà tranquil·lament el seu trajecte”.

Finalment, MÉS per Palma ha recordat que durant les darreres dècades moltes persones han lluitat de valent pels drets que avui ha assolit el col·lectiu. “Ara els nostres drets es veuen fortament amenaçats. Ens volen tornar a tancar dins l’armari. Qüestionen els avanços legislatius fets a Balears i a l’Estat en matèria LGTBI. No ho consentirem. Feim una crida a tota la societat a mobilitzar-se en defensa dels drets democràtics i a participar massivament tant en la manifestació de divendres com en les diferents activitats programades al voltant de l’Orgull”, ha conclòs Miquel Àngel Contreras.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email