Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma denuncia l’abandonament del PP, i exigeix suport a les festes populars de Palma

Palma, 10 de juliol de 2024 – MÉS per Palma denuncia que el govern municipal del Partit Popular, liderat pel batle Jaime Martínez, no dona suport a les festes populars de la ciutat, augmentant les traves per a la seva autorització o fent ghosting institucional a les sol·licituds ciutadanes. Miquel Àngel Contreras, regidor de MÉS per Palma, ha  declarat que “és inadmissible que l’actual govern municipal tengui més cura dels interessos del turisme de masses que de les iniciatives que donen vida a Palma i que reforcen el seu teixit social. Tenen temps per reunir-se amb AENA, amb els touroperadors a Berlín i amb els restauradors per ampliar terrasses, però no amb la gent que cuida i dinamitza la ciutat dia rere dia, els veïnats i les veïnades. Cada festa, cada activitat ciutadana, són una expressió de la identitat i de l’estima de la ciutadania per Palma. No podem permetre que la burocràcia i la manca de suport del govern del PP ofeguin aquesta riquesa”.

Els darrers mesos diverses associacions han manifestat les seves queixes per la manca de recursos i les traves administratives que compliquen la realització d’esdeveniments. Entre els problemes destaca la retirada de la convocatòria per a entitats ciutadanes per a activitats d’estiu i per a Sant Sebastià. A més, les entitats han rebut un correu de l’Ajuntament augmentant el termini per a presentar les sol·licituds a 25 dies hàbils, el que suposa un mes i mig d’antelació. Cal tenir en compte que moltes d’aquestes iniciatives són espontànies i es basen el voluntariat; per tant, decisions com aquesta dificulten molt la Participació Ciutadana i la tasca de les entitats, que s’afegeixen a la nombrosa burocràcia per autoritzar mercadets i altres activitats. Tot això ha provocat incertesa sobre les autoritzacions per a festes d’estiu, per a les quals moltes entitats encara no tenen resposta. En el cas d’Orgull Llonguet, el col·lectiu ha denunciat ghosting institucional per part del Partit Popular, ja que encara no sap si podrà realitzar la festa de “Canamunt i Canavall” a causa de la manca de resposta de l’Ajuntament.

Davant aquesta situació, MÉS per Palma exigirà en el proper Ple al govern municipal del Partit Popular que prengui mesures concretes per facilitar i garantir el suport a les iniciatives ciutadanes i a les festes veïnals. La moció reclamarà que es redueixin els terminis per presentar les sol·licituds, que es reforcin tant el personal de l’àrea de Participació Ciutadana com els recursos que l’Ajuntament destina a donar suport a les iniciatives populars, i que doni suport de forma urgent a la celebració de la festa de Canamunt i Canavall.

Miquel Àngel Contreras ha afegit que “és fonamental que es redueixin les traves burocràtiques i que es proporcionin els recursos necessaris perquè totes les entitats ciutadanes puguin dur a terme les seves activitats amb la seguretat i el suport que mereixen. És una qüestió de justícia i de respecte cap a totes aquelles persones que, amb el seu esforç desinteressat, fan de Palma una ciutat viva i cohesionada.”

“Palma és una ciutat dinàmica, amb un ric teixit social, cultural i veïnal que genera una gran quantitat d’activitats en els seus barris i pobles. Els darrers anys han proliferat noves iniciatives ciutadanes de base popular que s’han sumat a les festes de barri més tradicionals. Confraries, moviments festius populars, correfocs -amb un creixement notable de les Colles de Dimonis-, i altres activitats alternatives i autogestionades per diferents col·lectius socials, han enriquit el calendari festiu de la ciutat. Aquesta sinergia reflecteix una societat activa i compromesa que viu i estima Palma, contribuint a la creació de vincles comunitaris fonamentals per a la cohesió social. El PP i el batle Martínez no estan a l’alçada del seu càrrec perquè donen l’esquena i posen traves a aquestes iniciatives”

MÉS per Palma fa una crida al govern municipal del Partit Popular perquè prengui mesures immediates. És imprescindible que les institucions públiques contribueixin a la recuperació d’espais públics per a la ciutadania, la creativitat cultural i artística, i els processos de socialització, especialment en una ciutat tan turistitzada com la nostra”, ha conclòs Contreras.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email