Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Truyol:”Permetre l’entrada de menors a les corregudes de bous és un greu retrocés en els drets dels infants”

Palma, 24 de juliol de 2024. – El grup municipal MÉS per Palma ha presentat una proposició al proper Plenari de l’Ajuntament de Palma per protegir els infants i rebutjar l’entrada de menors a les corregudes de bous. Permetre la seva entrada a aquest “espectacle” va en sentit contrari i contravé els principis de la Convenció sobre els Drets del Nin de les Nacions Unides.

“Aquesta aberració contra els infants va néixer del pacte de govern entre Marga Prohens (PP) i VOX. Ara que aquest pacte ja no existeix, quin sentit té permetre que els menors siguin presents en un acte tan bàrbar i cruel? Donam una oportunitat al batle Jaime Martínez de posar-se del costat correcte de la història i de triar els drets dels menors”, ha explicat la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol.

 “Algú amb una mica de seny permetria que un infant consumís alcohol o tabac? És evident que no. Com és que el PP i el batle Martínez volen permetre que els nins i ninespresenciïn actes de violència extrema?”, s’ha demanat Truyol.

“Des de MÉS per Palma pensam que qui tolera la violència contra els animals està més a prop de tolerar en un futur la violència contra les persones. Per això sempre defensarem l’abolició total de la tauromàquia”, ha explicat Truyol.

El passat 4 de juny, el Partit Popular i VOX aprovaren l’inici de la modificació de la Llei de les Corregudes de Bous per permetre l’entrada dels menors a aquest acte de tortura animal. La prohibició de l’entrada de menors de 16 anys a aquest “espectacle” és vigent a les Illes Balears des de 1992, a través d’una llei aprovada amb un govern del mateix Partit Popular. Anys més tard es va fixar la prohibició de l’entrada dels menors de 18 anys a aquests esdeveniments. “El PP de fa 30 anys defensava millor els nins i nines”, assenyala la regidora.

L’Ajuntament de Palma és, des de desembre de 2017, Ciutat Amiga de la Infància.  A més, el Comitè dels Drets del Nin de la Convenció sobre Drets dels Nins i Nines de les Nacions Unides recomana que es prohibeixi la participació de menors de 18 anys com a toreros i com a públic en espectacles de tauromàquia. “Estam davant una banalització del maltractament i la tortura cap a altres éssers vius. El PP ha de rectificar i protegir els més petits de la brutalitat de la tauromàquia”, ha conclòs Truyol.

Podeu llegir la moció aquí

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email