Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els veïnats del Palma no podran gaudir d’equipaments públics als seus barris

Palma, 31 de juliol de 2024.- Els veïnats de Palma no podran gaudir dels equipaments públics planificats si el govern de Cort continua regalant la ciutat a l’especulació. La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, valora molt negativament la política urbanística del PP i del seu regidor d’urbanisme. “Fidalgo i el batle Martínez posen l’estora vermella als grans constructors, i al mateix temps lleven centres de salut, escoles i  parcs als veïnats”. 

El Pla d’Ordenació Detallada (POD), que el PP va deixar caure, garantia equipaments a tots els barris

El Pla d’Ordenació Detallada donava una solució a les necessitats dels barris, millorant els serveis de tots els seus veïnats. El POD hi projectava noves escoletes, centres de salut i altres equipaments i, el més important, situava els solars on s’havien d’ubicar. El PP de Jaime Martínez i el regidor d’Urbanisme, Óscar Fidalgo, han acabat amb aquesta planificació.

Si només es destina a habitatge, la qualitat de vida als barris empitjorarà

“No es pot planificar Palma partint d’un fals dilema entre habitatge o equipaments. Necessitam les dues coses. Per això serveix la planificació pública. Si la ciutat es fes només servint els interessos dels promotors privats no tendríem ni escoles ni centres de dia per a la gent gran. No hi hauria més que habitatges de luxe, que són els més rendibles. L’ajuntament ha de garantir l’existència de serveis, de comerços, de zones verdes…  Palma no ha de ser com volen les èlits econòmiques, sinó com volen els veïns”, ha declarat Truyol.

El Camp d’en Serralta té una densitat de població molt alta, i els veïns estan sense serveis públics

El cas de la compra per part del sector privat del solar del carrer Rodríguez Arias és un exemple perfecte del que espera als veïns de Palma. El POD, que el PP va deixar caure, en contemplava la compra pública per construir-hi equipaments. Ara s’utilitzarà per augmentar el número d’habitants d’un barri que ja en té prop de 14.000 i que pateix una de les densitats de població més altes de la ciutat.

La compra del solar del carrer Rodríguez Arias per fer-hi equipaments públics és una reivindicació històrica dels veïns. La gent del Camp d’en Serralta no en gaudeix de cap de municipal: no hi escoleta, ni centre de salut, ni casal de barri. Aquest solar havia de servir per construir alguns d’aquests equipaments. En paraules de Truyol, “Martínez, Fidalgo i el PP alimenten els especuladors i condemnen els veïns a no tenir serveis al seu barri”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email