Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els pressuposts de Cort 2013 a debat

<![CDATA[El passat 27 de novembre del 2012 ens hem reunit al Casal de barri Joan Alcover de Palma per tal de debatre amb la gent i les entitats els pressuposts que ha presentat l’equip de govern de Cort de cara al 2013.
Una cinquantena de persones s’han apropat al casal per conèixer els detalls dels Pressupostos 2013 que els regidors de la coalició ecosocialista i sobiranista han qualificat de sagnants principalment en les àrees de Benestar Social, Joventut, Habitatge, Mobilitat, Educació i Igualtat.
Les persones assistents han mostrat la seva preocupació per les retallades, sobretot en una situació com l’actual, on els diners públics es destinen a pagar als bancs, mentre es retallen drets i serveis públics. Així mateix s’ha parlat de la necessitat de crear iniciatives autònomes amb criteris d’economia social i solidaria per empoderar a les persones i construir alternatives al model capitalista.
També  s’ha criticat com els governs actuals segueixen apostant i invertint amb grans macro infraestructures com el Palau de Congressos o l’edifici dels Bombers (entre d’altres). S’ha assenyalat que ja és hora d’invertir les prioritats i apostar per les persones i els seus drets, i, d’una vegada per totes, eliminar els privilegis a especuladors i estafadors. No hem de perdre de vista que el deute acumulat té una relació directa amb els anterior governs del PP a Palma. És important saber quin és el deute real i en concepte de què. Veurem que el gran deute es va signar en períodes del PP i per macro infraestructures de dubtosa utilitat social.
Les entitats socials també han mostrat el seu desacord amb aquest pressupost del PP, especialment entitats que treballen amb persones amb una situació especialment delicada, com el jovent i els països del Sud. Aquests pressuposts deixen a les i als joves sense futur, però la gent jove està disposada a lluitar pels seus drets. Al mateix temps les ONGDs estan d’allò més preocupades amb les retallades en cooperació internacional, pràcticament es queden sense partida pressupostària. No podem deixar que la solidaritat internacional es retalli, la pobresa al nord és dramàtica, però la dels països del Sud és aberrant. Amb l’excusa d’aquesta estafa-crisi no hem de perdre la justícia social a nivell mundial, aquí i allà.
Cal recordar que el PP de Cort ja ha aprovat aquests comptes inicialment en plenari extraordinari el passat 22 de novembre, però en aquests moments tenim un període de reclamacions. Les persones i entitats que ho desitgin poden presentar les seves reclamacions als Pressuposts del PP de Cort fins el 13 de desembre.
Com tramitar les reclamacions als Pressuposts del 2013?
1. Al final d’aquest article trobaràs les reclamacions model, elegeix la/les que t’interessin.
2. Llegeix el contingut i modifica el que consideris oportú, omple els espais en blanc amb les teves dades (al principi i al final de cada document).
3. Imprimeix els documents i signa’ls.
4. Entrega el documents al registre de l’Ajuntament de Palma (per exemple a Plaça Santa Eulàlia, 9)
Teniu fins el 13 de desembre per presentar-les.
Aquí podeu consultar el Projecte de Pressupost 2013 de Cort.
Més informació a psm-iv-exm@palma.es o al 971225912
Total reclamacions pressuposts Cort 2013 (aquí apareixen totes les reclamacions que hi ha a continuació en un sol document, per qui les vulgui presentar totes)
Reclamació a la totalitat del pressupost Cort 2013
Reclamació Urbanisme i habitatge pressupost Cort 2013
Reclamació Serveis socials pressupost Cort 2013
Reclamació Ocupació pressupost Cort 2013
Reclamació Mobilitat i transport públic pressupost Cort 2013
Reclamació Medi Ambient pressupost Cort 2013
Reclamació Joventut pressupost Cort 2013
Reclamació Igualtat pressupost Cort 2013
Reclamació Cultura i Esports pressupost Cort 2013
Reclamació Educació del pressupost Cort 2013
 
 ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email