Palma, 26 de febrer de 2019.- MÉS per Palma, ha enviat una carta a la ciutadania convidant a la ciutadania a fer un cafè amb el batle de Palma i candidat a la batlia de la formació ecosobiranista per a conèixer la feina feta en aquesta legislatura i les propostes “per a seguir transformant Palma en una ciutat moderna, europea, resilient, justa, verda i sostenible”.
A la carta, MÉS per Palma, emfatitza que “som un Ajuntament que es preocupa per la gent” i recorda algunes de les fites assolides durant aquests anys de legislatura a l’Ajuntament de Palma com l’obertura de l’Oficina Antidesnonaments, que ha donat alternatives a més de 1.400 famílies que estaven a punt de perdre les seves llars, i que va ser inaugurada durant les primeres setmanes de mandat.
La número 4 de la llista, Catalina Trobat, ha explicat que “l’habitatge ha de ser un dret i no un privilegi, i nosaltres lluitam per garantir-ho”, sumant-hi altres mesures adoptades per a la seva defensa com la prohibició del lloguer turístic en plurifamiliars, “perquè els habitatges han d’estar destinats per viure-hi i no per a comercialitzar o especular”. “S’ha de cercar l’equilibri entre la bona convivència dels residents i el turisme i el benefici econòmic que aquest aporta a la nostra ciutat”, afegeix Trobat.
A la carta, també es recorden altres mesures adoptades respecte la protecció d’espais naturals, com el Bosc de Can Tàpera, Ses Fontanelles, el port petit del Molinar, el bosc de Bellver, Es Carnatge; i la feina per a recuperar edificis emblemàtics de la ciutat com l’antiga Fàbrica de Can Ribes, “com ja s’ha fet amb Can Balaguer”.
Així mateix, la número 4 a les llistes de MÉS per Palma per a les properes eleccions municipals explica que “encara ens queda molt per fer la propera legislatura i així ho volem explicar a les entitats de Palma” la limitació del nombre de creuers que arriben a la nostra ciutat, la potenciació del petit comerç, la continuació de la regulació del lloguer turístic – protegint la idiosincràsia de barriades com Son Espanyolet o el Molinar –, la limitació dels preus de lloguer “per garantir l’accés a l’habitatge”, l’aposta per un transport d’alta capacitat que uneixi el centre de la ciutat amb l’Aeroport i la Platja de Palma, l’ampliació del primer bosc urbà de Palma, la reforma de la façana marítima, l’impuls d’espais culturals o la reducció de la velocitat dins Palma a 30 km/h.
“Aquestes són només algunes de les moltes propostes que defensam. Tenim un model de ciutat per als pròxims 20 anys, únic, valent i transformador, on les persones som el centre”, afirma Trobat.