Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort recupera s’Aigo Dolça, que serà emblema d’eficiència energètica

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, el regidor d’Esports, Francisco Ducrós i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Palma, 23 de desembre de 2019.- La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, el regidor d’Esports, Francisco Ducrós i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau han presentat el projecte executiu de s’Aigo Dolça.

Aquest projecte de nou equipament està inclòs dins l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Pla Litoral de Ponent que compta amb finançament dels Fons europeus FEDER. Això permet subvencionar bona part de la intervenció al 50%.

Truyol ha explicat que “presentar aquest projecte suposa que convertim un espai abandonat en un projecte transformador i il·lusionant”

Aquest és un equipament per donar servei al barri i recuperar la memòria històrica de la natació de la nostra ciutat. Aquesta piscina és un dels vestigis d’una època d’esplendor del barri de El Terreno. Una piscina que va ser un referent de la natació a Palma entre els anys 1941 (any de construcció) i el 1972. Aquesta piscina va ser la seu del Club Natació Palma fins la dècada dels 70. Aquí varen aprendre a nedar els cèlebres nedadors olímpics mallorquins germans Escalas, Rafel i Juan Enrique Escalas Bestard.

La tramitació va començar 2018 amb concurs d’idees que va guanyar el despatx La UTE Barceló-Balanzó Arquitectes-Activitats Arquitectòniques SLP. Aquest divendres dia 27 de desembre la Junta de Govern aprovarà el projecte bàsic, el d’execució i d’activitats per import de 193.264,68€ (IVA inclòs).

          •         La superfície útil total és de 6.504,5 m2

          •         Total de 6 plantes escalonades, cinc en alçada i una de soterrani

          •         Pressupost de l’equipament: 8.634.382,58€

         •         Ara iniciam redacció dels plecs i licitació. Previsió d’iniciar obres aquest estiu i estiguin enllestides el 2021.

El projecte incorpora prestacions d’eficiència energètica:

1. Consum quasi nul d’energia: Edifici molt eficient amb sistemes actius i passius d’estalvi d’energia i certificat

2. Implantació d’energies renovables (solar fotovoltaica i geotèrmica baixa temperatura).

3. Estalvi d’aigua. Sistemes d’aprofitament aigua de la pluja i del subsòl (aqüífer costaner que originà el topònim de s’aigua dolça)

L’estratègia energètica de l’edifici amb sistemes de  protecció i captació solar, inclosa la producció d’energia elèctrica fotovoltaica (15kwp), l’ús de la geotèrmia i l’aprofitament de l’aigua del subsòl, permetrà assolir una qualificació energètica A i aconseguir un edifici de consum d’energia gairebé nul·la (nZEB).

El projecte preveu la construcció d’una piscina de 25x12m i 6 carrils, i amb un solàrium i una zona de saunes.

A més, com a element diferenciador es preveu un pati que, com a símbol i herència de les cases mallorquines, és un element estructurador de l’espai: aporta llum, ventilacions, i connexions visuals. De fet, aquest pati permetrà ventilació de la piscina a l’estiu.

És un edifici flexible que compta amb fins a 7 espais polivalents. A més, permet que les principals activitats es desenvolupin de forma independent les unes de les altres: aparcament, restaurant, i centre esportiu.

Els diferents espais són: Zona d’administració, Bar – restaurant, Vestidors, Infermeria i socorrista, Solàrium, 2 sales de gimnàs, i sales polivalents.

A més, l’equipament preveu fins a 3 plantes d’aparcament, que suposaran 117 places totals: 85 per a cotxes (4 adaptades a PMR), 17 per a motos, 15 punts de recàrrega (5 a la planta soterrani i 10 a la planta baixa) de 7,4 kW per a vehicles recarregables amb mode de recàrrega 2 o 3. “Una demanda històrica dels veïns i veïnes de la zona que permetrà oferir aparcament per als residents i per aparcament rotatiu”, han explicat des del consistori.

Aquest projecte s’engloba en altres transformacions en relació a la mobilitat que es duran a terme paral·lelament a la zona.

Per una part, també dins l’Estratègia DUSI Pla Litoral de Ponent amb finançament FEDER està prevista una actuació de per millorar en la connectivitat del barri de El Terreno amb el projecte de millora de les escales i ascensor que connectaran la baixada des del carrer Joan Miró.

I per una altra part, recordar que APIB té en marxa el projecte de reforma del Passeig Marítim amb el qual l’Ajuntament també hi ha col·laborat i que també es preveu que comenci el 2020.

Per tant, es produirà una millora de la qualitat de la mobilitat entesa de forma integral: més espai pels vianants, accessibilitat entre el Terreno i el  Passeig Marítim.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email